Να στραφούν «επιθετικά» οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ σε περισσότερη διά ζώσης εργασία από τον επόμενο μήνα επιθυμεί ο Λευκός Οίκος, λέγοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή κυβερνητικών υπηρεσιών.

ΗΠΑ: Η υβριδική εργασία πρώτη προτίμηση των εργαζομένων

Με μέιλ που έστειλε την περασμένη Παρασκευή ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζεφ Ζάιεντς, ανέφερε ότι «επιστρέφουμε στη διά ζώσης εργασία επειδή είναι κρίσιμη για την ευημερία των ομάδων μας και θα μας επιτρέψει να παρέχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τον αμερικανικό λαό».

Στο ίδιο μέιλ ο Ζάιεντς γράφει ότι «οι υπηρεσίες σας θα αυξήσουν στο ποσοστό της διά ζώσης εργασίας. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα του προέδρου -και περιμένω από τον καθένα από εσάς να εκτελέσει επιθετικά αυτή τη στροφή τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

Τον Απρίλιο, το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να αναθεωρήσουν τα σχέδια για το εργατικό δυναμικό, καθώς στοχεύει να αυξήσει «σημαντικά» τη διά ζώσης εργασία των κυβερνητικών υπαλλήλων στα κεντρικά γραφεία, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που ανέφερε πρώτο το Reuters.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έβαλε τέλος στην τριετή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την πανδημία. Πολλοί από τους 2 εκατ. πολιτικούς ομοσπονδιακούς υπαλλήλους άρχισαν να εργάζονται εξ αποστάσεως τον Μάρτιο του 2020, ωστόσο σχεδόν το ήμισυ εξ αυτών έπρεπε να εργάζονται με φυσική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Τον περασμένο μήνα, το Γραφείο Κυβερνητικής Λογοδοσίας δήλωσε ότι μια
επισκόπηση στις αρχές του 2023, έδειξε ότι 17 από τις 24 ομοσπονδιακές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν κατά μέσο όρο ένα εκτιμώμενο 25% ή λιγότερο της χωρητικότητας των κεντρικών γραφείων.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και το υπουργείο Μεταφορών (USDOT) δήλωσαν επίσης τον περασμένο μήνα, ότι αναμένουν η τηλεργασία των κυβερνητικών υπαλλήλων να ενισχύσει τη δια ζώσης εργασία.

Η FAA αναμένει από τους εργαζόμενούς της μέχρι τις 9 Οκτωβρίου να αυξήσουν την παρουσία τους στο γραφείο σε τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπουτιγκίεγκ δήλωσε στους εργαζόμενους ότι «πρέπει να βρισκόμαστε ο ένας κοντά στον άλλον διά ζώσης περισσότερο από ότι τώρα για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη επιτυχία αυτού του υπουργείου».

Το USDOT αναμένει από τους υπαλλήλους που εργάζονται με τηλεργασία να παρουσιάζονται τουλάχιστον τρεις ημέρες κάθε δύο εβδομάδες από τις 10 Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον τέσσερις ημέρες ανά μισθολογική περίοδο από τις 3 Δεκεμβρίου.

Ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες έχουν πιέσει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να απαιτήσουν από περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία. Τον Φεβρουάριο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία με την οποία έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να επαναφέρουν τις πολιτικές τηλεργασίας που ίσχυαν πριν από την πανδημία του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»