Με μικτά πρόσημα κινούνται οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στην εναρκτήρια συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό σε Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα κι ενώ οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του 2023 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,13% με την εικόνα των βασικότερων κλάδων του να παρουσιάζει μια ανομοιομορφία. Στη Φρανκφούρτη ο DAX οριακά διαπραγματεύεται υψηλότερα του μηδενός όπως και ο CAC 40 στο Παρίσι. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,33%, ενώ ο «συνονόματος» του στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,20%.

Οι μετοχές

Η μετοχή της Siemens Energy πραγματοποιεί βουτιά σχεδόν 6%, μετά την ανακοίνωση της αποτελεσμάτων της για το β΄ τρίμηνο, στην οποία ανέφερε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο τμήμα των τουρμπινών για ανεμογεννήτριες θα της κοστίσει 2,2 δισ. ευρώ.

Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο

Η εβδομάδα αυτή είναι εξόχως ενδιαφέρουσα, καθώς θα δημοσιευθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα τον Ιούλιο.

Οι επενδυτές αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία αυτά, καθώς από την πορεία του πληθωρισμού στις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, θα εξαρτηθούν οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών αναφορικά με τα επιτόκια και τις αυξήσεις τους.

Η ΕΚΤ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι επίκειται τουλάχιστον άλλη μία αύξηση των επιτοκίων έως το τέλος του έτους (πιθανόν και τον Σεπτέμβριο). Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που φροντίζουν να τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι αξιωματούχοι της είναι ότι ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων είναι κάτι που θα αργεί ακόμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες