Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η αμερικανική εταιρεία μεταφορών Yellow, μετά τη διόγκωση του χρέους της, όπως αναφέρει το Reuters.

Η Yellow Corp (YELL.O), μια αμερικανική εταιρεία μεταφορών σχεδόν 100 ετών, υπέβαλε την Κυριακή αίτηση πτώχευσης, επιβαρυμένη με βαρύ φορτίο χρέους έπειτα από μια σειρά συγχωνεύσεων. Η αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο του Ντελαγουέαρ απαριθμεί εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους 1 δισ. έως 10 δισ. δολαρίων, με περισσότερους από 100.000 πιστωτές.

Revlon: Απέφυγε την πτώχευση – Ανέλαβαν οι πιστωτές

Μετά από 100 χρόνια λειτουργίας

«Με βαθιά απογοήτευση η Yellow ανακοινώνει ότι κλείνει μετά από σχεδόν 100 χρόνια λειτουργίας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Yellow, Ντάρεν Χόκινς, σε ανακοίνωσή του την Κυριακή.

Η Yellow, που παλαιότερα ονομαζόταν YRC Worldwide, είναι μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες μεταφορών.

Στους πελάτες της περιλαμβάνονται μεγάλοι λιανοπωλητές, όπως η Walmart και η Home Depot.

Η κόντρα με το συνδικάτο Teamsters

Ορισμένοι πελάτες, ωστόσο, ανέστειλαν τις αποστολές προς την εταιρεία, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να χαθούν ή να εγκλωβιστούν σε περίπτωση πτώχευσης του μεταφορέα. Η αίτηση πτώχευσης της Yellow έρχεται μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου Teamsters στα τέλη του προηγούμενου μήνα ότι ειδοποιήθηκαν ότι η εταιρεία παύει τις δραστηριότητές της.

Η εταιρεία βρισκόταν σε αμφιλεγόμενες διαπραγματεύσεις με το συνδικάτο σχετικά με μια εσωτερική πρωτοβουλία αναδιάρθρωσης που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας. Πρόσφατα απέτρεψε μια απεργία από 22.000 εργαζόμενους που εκπροσωπούνται από τους Teamsters.

Πριν επιλυθεί η απειλή απεργίας, η Yellow μήνυσε το συνδικάτο σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κάνσας, επιδιώκοντας να εμποδίσει την απεργία, ισχυριζόμενη ότι η άρνηση να διαπραγματευτεί είχε ωθήσει την εταιρεία στο χείλος του αφανισμού.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία ανέφερε ότι το συνδικάτο Teamsters μπλοκάρει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού, γνωστές ως «One Yellow», οι οποίες, όπως τόνισε, ήταν κρίσιμες για την επιβίωση της Yellow και την ικανότητά της να αναχρηματοδοτήσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους που πρέπει να αποπληρωθούν έως το 2024.

«Σε συνδυασμό με τις πολύμηνες αρνήσεις για διαπραγματεύσεις, η εκστρατεία των ηγετών της Διεθνούς Αδελφότητας Teamsters (IBT) κατά της Yellow προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στους επενδυτές, έδιωξε τους πελάτες και έθεσε σε κίνδυνο 30.000 θέσεις εργασίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή η Yellow.

Υπέρογκο χρέος

Η Yellow, επιβαρυμένη με υποχρεώσεις από τις αγορές της Roadway το 2003 και της USF το 2005, ανέφερε συνολικό χρέος 1,5 δισ. δολαρίων πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν πιθανές απώλειες εάν η εταιρεία δεν αποπληρώσει δάνειο ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων που χορήγησε το 2020 η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη διάσωση της πολύπαθης και κακοδιαχειριζόμενης εταιρείας φορτηγών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή