Από το καθεστώς πτώχευσης βγήκε η Revlon μετά την περικοπή χρέους άνω των 2,7 δισ. δολαρίων και την ανάληψη του ελέγχου της εταιρείας προϊόντων ομορφιάς στους πιστωτές της.

Με δήλωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ντέμπρα Πέρελμαν, ανέφερε ότι η Revlon είναι ισχυρότερη μετά την πτώχευση και βρίσκεται σε καλή θέση για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Νέα εξαγορά «πολυτελείας» από την L’Oreal – Τι σηματοδοτεί το deal

«Ανυπομονούμε να ξεκλειδώσουμε πλήρως τις δυνατότητες των παγκοσμίως αναγνωρισμένων εμπορικών σημάτων μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα εμβληματικά προϊόντα που έχουν αγαπήσει εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Πέρελμαν.

Η Revlon, η οποία έχει ιστορία 91 ετών στην πώληση ειδών προσωπικής περιποίησης, όπως κραγιόν, βερνίκια νυχιών και άλλα προϊόντα ομορφιάς, κήρυξε πτώχευση τον περασμένο Ιούνιο, λέγοντας ότι το χρέος της ύψους 3,5 δισ. δολαρίων και οι διαταραχές που σχετίζονται με την πανδημία της δυσχέραναν την οικονομική της κατάσταση κι έτσι δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει έγκαιρα πληρωμές σε σημαντικούς προμηθευτές στην εφοδιαστική αλυσίδα των καλλυντικών.

Μετά την κήρυξη πτώχευσης, στο διοικητικό συμβούλιο εταιρείας εισήλθαν έμπειρα στελέχη από τον κλάδο των καταναλωτικών ειδών, του λιανικού εμπορίου και της ομορφιάς, συμπεριλαμβανομένων της πρώην διευθύνουσας συμβούλου της Bloomin’ Brands Ελίζαμπεθ Σμιθ και του πρώην CEO της Sephora, Μάρτιν Μπροκ.

Οι πιστωτές της Revlon ανέλαβαν την ιδιοκτησία της εταιρείας με αντάλλαγμα τη συμφωνία για μείωση του χρέους, εξαλείφοντας την αξία των υφιστάμενων μετόχων. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας είναι η MacAndrews & Forbes, η οποία ανήκει στον πατέρα της Πέρελμαν, Ρον Πέρελμαν. Η MacAndrew & Forbes κατείχαν το 85% των μετοχών της εταιρείας όταν κατατέθηκε η αίτηση για πτώχευση.

Οι νέοι ιδιοκτήτες της Revlon περιλαμβάνουν τις Glendon Capital Management, King Street Capital Management, Angelo Gordon και Oak Hill Advisors. Ο διευθύνων σύμβουλος της King Street Capital, Νόα Τσάρνεϊ, δήλωσε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες είναι περήφανοι που «αναλαμβάνουν ως διαχειριστές» μιας «διαφημισμένης αμερικανικής επιχείρησης».

Η Revlon βγαίνει από το καθεστώς πτώχευσης με χρέος ύψους 1,5 δισ. δολαρίων και διαθέσιμη ρευστότητα 236 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία. Ανέφερε καθαρές πωλήσεις ύψους 490 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, αυξημένες σε ετήσια βάση από τα 479,6 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή