Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία που δείχνουν αποπληθωρισμό στην Κίνα ενώ οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών κατέγραψαν κέρδη μετά την οπισθοχώρηση στο ζήτημα της επιβολής έκτακτου φόρου  έκτακτο φόρο στις τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,4% στις 460,28 μονάδες, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να προσθέτουν 2,1% και να ηγούνται των κερδών, καθώς οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύονταν υψηλότερα. Ο κλάδος των ταξιδιών και της αναψυχής έκλεισε τη συνεδρίαση με πτώση 1%. Ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,49 % στις 15.15.853 μονάδες, ο FTSE100 κατά 0,8 % στις 7.587  μονάδες και  ο CAC 40 κατά 0,72% στις 7.322 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε με κέρδη της τάξης του 1,31% στις 28.309 μονάδες.

Wall Street: Προσπαθεί να βρει τα βήματά της

Οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών ανέκαμψαν την Τετάρτη, μετά την στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης Μελόνι όσον αφορά στην αρχική πρόθεσή της να φορολογήσει με 40% τα «απροσδόκητα κέρδη» των τραπεζικών ιδρυμάτων τα οποία έχουν αποκομίσει ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων από τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών κατέρρευσαν χτες στις αγορές με απώλειες από 7% έως 10%, αφότου ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβνίνι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το μέτρο της έκτακτης φορολόγησης.

Φτάνοντας στην ολοκλήρωση των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων σήμερα δημοσιοποίησαν τις οικονομικές επιδόσεις τους η ολλανδική τράπεζα ABN Amro και ο γερμανικός ταξιδιωτικός πράκτορας Tui.

Οι μετοχές στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν την Τετάρτη, αφού ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Κίνα διολίσθησε σε αρνητικό έδαφος τον Ιούλιο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2021. Διαμορφώθηκε στο -0,3% σε ετήσια βάση, ενώ ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού μειώθηκε κατά 4,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι παγκόσμιοι έμποροι αναμένουν επίσης τα στοιχεία για τον ΔΤΚ των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, τα οποία θα παρακολουθούνται στενά στο πλαίσιο της επόμενης απόφασης νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες στην αγορά προσπαθούν τώρα να εκτιμήσουν εάν η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιγξη της πολιτικής και για πόσο καιρό τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί σε  3,3% σε ετήσια βάση από 3% τον Ιούνιο.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κέρδη με «θερινό» τζίρο

Με το βλέμμα στραμμένο στις διεθνείς αγορές και σε ρυθμούς καλοκαιριού κινείται για μία ακόμα συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εν μέσω τη ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.317,18 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,46%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.321,73 μονάδες (+0,80%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 65,19 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 17.766.468 μετοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές