Μέρος των χθεσινών απωλειών διαγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο στη σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντας το γενικευμένο ανοδικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,55% κι απομακρύνθηκε ελαφρώς σε σχέση με χθες από τη ζώνη των 1.300 μονάδων (1.318,42), με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,51%, ενώ της μεσαίας ενισχύεται κατά 0,31%.

Η χθεσινή πτώση καταγράφεται ως γεγονός που προκλήθηκε από εξωγενή παράγοντα και αυτός ήταν η δίνη στην οποία περιήλθαν οι τραπεζικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της Ιταλίας ότι θα επιβάλει έναν έκτακτο φόρο ύψους 40% στα υπερκέρδη των ιταλικών τραπεζών για το 2023.

Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον γερμανικό οίκο αξιολόγησης, το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει κινηθεί σε ρηχά νερά. Σήμερα κάνει μια προσπάθεια να βγάλει μια ανοδική αντίδραση, ωστόσο η δυναμική της αντίδρασης αυτής είναι περιορισμένη.

Άλλωστε, ο Αύγουστος δεν ενδείκνυται για σημαντικές κινήσεις από τους επενδυτές, με το ζητούμενο για την ελληνική αγορά να είναι η επιβεβαίωση ότι έχει κατοχυρώσει τις 1.300 μονάδες και δεν τίθεται θέμα απώλειάς τους.

Η κατοχύρωση αυτή θα δώσει ένα μήνυμα στις αγορές ότι ελληνικό χρηματιστήριο δύναται να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στις οποίες έχει επιδοθεί από τις αρχές του έτους, καταγράφοντας με διαφορά την καλύτερη επίδοση μεταξύ των χρηματιστηρίων στις ανεπτυγμένες και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Autohellas, της Motor Oil και της Ελβαλχαλκόρ.

Αντιθέτως σε αρνητικό έδαφος με ήπιες απώλειες βρίσκονται οι μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης