Η Ryanair αναμένει ότι η κίνηση τον Αύγουστο θα ξεπεράσει «ελαφρώς» το ρεκόρ των 18,7 εκατομμυρίων επιβατών που πέταξε τον Ιούλιο, ενώ οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μέχρι στιγμής έρχονται ακριβώς όπως αναμενόταν, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της εταιρείας στο Reuters τη Δευτέρα.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών, μετέφερε αριθμό ρεκόρ μηνιαίων επιβατών τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και αναμένει ότι η ανάκαμψη των ταξιδιών μετά την πανδημία θα ωθήσει την κίνηση για το οικονομικό έτος έως τον Μάρτιο του 2024 κατά 9% υψηλότερα σε ετήσια βάση.

Γιατί η Ryanair παρομοιάζει την Ιταλία με Σοβιετική Ένωση του 1927

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν»

«Θα πρέπει να είναι λίγο περισσότερο (από τον Ιούλιο)… οι άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν», δήλωσε ο Έντι Γουίλσον, επικεφαλής της Ryanair DAC, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του ομίλου.

«Δεν βλέπουμε κάτι ασυνήθιστο όσον αφορά τις κρατήσεις μας, η δυναμική των κρατήσεων μας δείχνει ότι η καμπύλη των κρατήσεων θα γεμίσει ακριβώς όπως προβλέπουμε», πρόσθεσε ο Γουίλσον σε σχέση με τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Η Ryanair προειδοποίησε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι οι ναύλοι για τους επιβάτες που έκαναν κρατήσεις κοντά στις ημερομηνίες αναχώρησής τους μαλάκωσαν στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου.

Ωστόσο, ο Γουίλσον δήλωσε ότι τα σχόλια αυτά ήταν «υπερβολικά μεγάλα» και ότι η καθοδήγηση του χαμηλού κόστους αερομεταφορέα για χαμηλή διψήφια ποσοστιαία αύξηση των ναύλων αυτό το τρίμηνο παρέμεινε αμετάβλητη.

Προειδοποιήσεις

Ο Γουίλσον βρέθηκε στο Βερολίνο για να προειδοποιήσει τη γερμανική κυβέρνηση κατά της αύξησης των «ήδη υπερβολικών» τελών αεροπορικής ασφάλειας. Είπε ότι η Ryanair «θα ήθελε να αναπτυχθεί στη Γερμανία», αλλά δεν χρειάζεται να το κάνει για να επιτύχει τον γενικό της στόχο να πετάει 300 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2034.

Η Ryanair μείωσε τον περασμένο μήνα τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους σε 183,5 εκατομμύρια επιβάτες από 185 εκατομμύρια επιβάτες, λόγω των επιπτώσεων των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των πιθανών περαιτέρω καθυστερήσεων στην παράδοση αεροσκαφών από την κατασκευάστρια Boeing.

Ο Γουίλσον δήλωσε στο Reuters ότι η Ryanair έχει πλέον παραλάβει όλα τα νέα αεροσκάφη της για το φετινό καλοκαίρι και είναι ικανοποιημένη με το χρονοδιάγραμμα που έχει παράσχει η Boeing για την επόμενη δόση παραδόσεων από τον Οκτώβριο.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα. Δεν προβλέπουμε καθυστερήσεις, αλλά είχαμε προβλήματα στο παρελθόν, οπότε θα το επανεξετάσουμε από πιο κοντά», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή