Απομακρύνεται όλο και περισσότερο η μονομαχία μεταξύ των τιτάνων της τεχνολογίας Μαρκ Ζάκερμπεργκ και Ίλον Μασκ, με τον πρώτο να κατηγορεί τον ιδιοκτήτη της Tesla ότι εφευρίσκει  δικαιολογίες για να καθυστερήσει την πολυαναμενόμενη αναμέτρησή τους στο ρινγκ.

«Νομίζω ότι μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι ο Ίλον δεν μιλάει σοβαρά και ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε», έγραψε την Κυριακή ο συνιδρυτής του Facebook σε μια ανάρτηση στο Threads , που ξεκίνησε ως ανταγωνιστής της X (πρώην Twitter).

Τα στελέχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ποντάρουν στην πιθανότητα ενός αγώνα μεικτών πολεμικών τεχνών από τον Ιούνιο, αποκαλώντας τον «αγώνα σε κλουβί», έναν άτυπο όρο που αναφέρεται στην πάλη σε έναν κλειστό χώρο από τον οποίο οι μαχητές προσπαθούν να δραπετεύσουν.

Ημέρες της… Πομπηίας: Σε ρωμαϊκή αρένα η μονομαχία Μασκ – Ζάκερμπεργκ

Αλλά στα τελευταία σχόλιά του για το θέμα, ο Ζάκερμπεργκ υπογραμμίζει ότι ενώ ο ίδιος ήταν έτοιμος να πολεμήσει, ο Μασκ καθυστερεί.

«Πρότεινα ένα πραγματικό ραντεβού. Η Dana White προσφέρθηκε να διοργανώσει αυτόν τον αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς», έγραψε ο Ζάκερμπεργκ, αναφερόμενος στην πρόεδρο της εταιρείας Ultimate Fighting Championship με έδρα το Λας Βέγκας.

«Ο  Ίλον δεν επιβεβαίωσε μια ημερομηνία, μετά είπε ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και τώρα ζητά να κάνει εξάσκηση στην αυλή μου», συνέχισε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta. Ο Μασκ υποστήριξε προηγουμένως ότι μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση πριν πολεμήσει τον αντίπαλό του.

Γιατί «κινδυνεύει» η μονομαχία Μασκ – Ζάκερμπεργκ

«Αν ο Ίλον πάρει ποτέ στα σοβαρά την υπόθεση και συμφωνήσει σε μια πραγματική ημερομηνία και μια επίσημη εκδήλωση, ξέρει πώς να επικοινωνήσει μαζί μου. Διαφορετικά, καιρός να προχωρήσουμε. Θα επικεντρωθώ στον ανταγωνισμό με ανθρώπους που παίρνουν το άθλημα στα σοβαρά», κατέληξε ο Ζάκερμπεργκ.

Ο Μασκ δεν έχει ακόμη απαντήσει δημόσια στα τελευταία σχόλια του Ζούκερμπεργκ.

Στην πίσω αυλή

Ωστόσο, νωρίτερα την Κυριακή, αποκάλυψε στο Twitter ένα στιγμιότυπο από μια συνομιλία κειμένου με τον Ζάκερμπεργκ, στην οποία ο Μασκ φαινόταν να προτείνει να συναντηθούν για «έναν φιλικό αγώνα εξάσκησης» τη Δευτέρα στην πίσω αυλή του σπιτιού του Ζάκερμπεργκ στο Πάλο Άλτο.

Από τον περασμένο Ιούνιο ο ιδιοκτήτης του Χ, (πρωην Twitter) και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Iλον Μασκ και ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έχουν προαναγγείλει μια μεταξύ τους μονομαχία, με συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι ο Ίλον Μασκ επανήλθε στο θέμα την Παρασκευή τονίζοντας ότι ο προγραμματισμένος «αγώνας σε κλουβί» με τον δισεκατομμυριούχο αντίπαλό του Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα διεξαχθεί σε μια «επική τοποθεσία» με αρχαίο ρωμαϊκό θέμα, καθώς η Ιταλία δήλωσε έτοιμη να οργανώσει τον αγώνα.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζενάρο Σαντζουλιάνο ανέφερε ότι ότι μίλησε με τον Μασκ για τη διοργάνωση μιας «μεγάλης φιλανθρωπικής και ιστορικά επιβλητικής εκδήλωσης».

Δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η εκδήλωση ή πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει διευκρινίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την προθυμία του να αφήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους μεγιστάνες της τεχνολογίας να το πολεμήσουν στην Ιταλία.

Γιατί «κινδυνεύει» η μονομαχία Μασκ – Ζάκερμπεργκ

«Θεωρώ απλώς ανησυχητικό το γεγονός ότι η ιταλική πολιτιστική κληρονομιά διατίθεται σε δύο δισεκατομμυριούχους που θέλουν να απολαύσουν τον εαυτό τους σαν ανόητοι έφηβοι», δήλωσε ο Carlo Calenda, πρώην υπουργός βιομηχανίας και επικεφαλής του κόμματος Azione και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πράγματα που απλά δεν είναι προς πώληση. Ένα από αυτά είναι η αξιοπρέπεια και η ιστορία ενός μεγάλου έθνους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα