Από τον περασμένο Ιούνιο ο ιδιοκτήτης του Χ, (πρωην Twitter) και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Iλον Μασκ και ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έχουν προαναγγείλει μια μεταξύ τους μονομαχία, με συνεχείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ίλον Μασκ επανήλθε στο θέμα την Παρασκευή τονίζοντας ότι ο προγραμματισμένος «αγώνας σε κλουβί» με τον δισεκατομμυριούχο αντίπαλό του Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα διεξαχθεί σε μια «επική τοποθεσία» με αρχαίο ρωμαϊκό θέμα, καθώς η Ιταλία δήλωσε έτοιμη να οργανώσει τον αγώνα.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζενάρο Σαντζουλιάνο ανέφερε ότι ότι μίλησε με τον Μασκ για τη διοργάνωση μιας «μεγάλης φιλανθρωπικής και ιστορικά επιβλητικής εκδήλωσης».

Δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η εκδήλωση ή πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει διευκρινίσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την προθυμία του να αφήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους μεγιστάνες της τεχνολογίας να το πολεμήσουν στην Ιταλία.

Γιατί «κινδυνεύει» η μονομαχία Μασκ – Ζάκερμπεργκ

«Θεωρώ απλώς ανησυχητικό το γεγονός ότι η ιταλική πολιτιστική κληρονομιά διατίθεται σε δύο δισεκατομμυριούχους που θέλουν να απολαύσουν τον εαυτό τους σαν ανόητοι έφηβοι», δήλωσε ο Carlo Calenda, πρώην υπουργός βιομηχανίας και επικεφαλής του κόμματος Azione και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πράγματα που απλά δεν είναι προς πώληση. Ένα από αυτά είναι η αξιοπρέπεια και η ιστορία ενός μεγάλου έθνους».

Απορρίφθηκε το Κολοσσαίο

Κάποια στιγμή, ο Μασκ είχε πει ότι το αρχαίο Κολοσσαίο της Ρώμης θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον αγώνα, αλλά η Ιταλία απέκλεισε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας πολυμέσων X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, δήλωσε την Παρασκευή ότι η σύγκρουση θα ένα αρχαίο ρωμαϊκό θέμα.

«Όλα στο κάδρο της κάμερας θα είναι η αρχαία Ρώμη, επομένως τίποτα μοντέρνο. Μίλησα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον υπουργό Πολιτισμού. Συμφώνησαν σε μια επική τοποθεσία», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla σε ανάρτησή του στο Χ.

Ο Σαντζουλιάνο είπε την Παρασκευή ότι οποιαδήποτε εκδήλωση θα σέβεται και θα προστατεύει τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας.

«Δεν θα γίνει στη Ρώμη. Πάνω απ’ όλα, ένα σημαντικό ποσό, πολλά εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να δωριστεί σε δύο σημαντικά ιταλικά παιδιατρικά νοσοκομεία για την ενίσχυση των εγκαταστάσεων και την επιστημονική έρευνα για την καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Θα είναι επίσης μια ευκαιρία να προωθήσουμε παγκοσμίως την ιστορία και την αρχαιολογική, καλλιτεχνική και πολιτιστική μας κληρονομιά», πρόσθεσε.

Πρόταση για την Πομπηία

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera πρότεινε ότι εάν ο αγώνας γινόταν, θα μπορούσε να διοργανωθεί στην Πομπηία, κοντά στη Νάπολη.

Ο Μασκ έριξε το γάντι στον Ζάκερμπεργκ σε μια ανάρτησή στις 20 Ιουνίου, λέγοντας ότι «είναι έτοιμος για έναν αγώνα σε κλουβί» με τον επιχειρηματικό του αντίπαλο, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος στο jiujitsu.

Μια μέρα αργότερα, ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από αγώνες που έχει κερδίσει στην πλατφόρμα Instagram της εταιρείας του, ζήτησε από τον Μασκ «στείλει τοποθεσία» για την προτεινόμενη μάχη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα