Mετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στο τιμόνι της οικονομικής διοίκησης της Tesla παραιτήθηκε ο Zachary Kirkhorn και διόρισε στη θέση του τον επικεφαλής λογιστηρίου Vaibhav Taneja.

Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Elon Musk δεν διευκρίνισε τον λόγο της αποχώρησης του. Ο Kirkhorn εργάζεται στην Tesla εδώ και 13 χρόνια και θα παραμείνει στην εταιρεία μέχρι το τέλος του έτους για να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση.

Tesla: Ετήσια αύξηση 128% κατέγραψαν οι παραδόσεις οχημάτων στην Κίνα

«Το να είμαι μέρος αυτής της εταιρείας είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει μαζί από τότε που μπήκα εδώ και 13 χρόνια», ανέφερε ο Kirkhorn σε ανάρτησή του στο LinkedIn.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Tesla σημείωσε τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της μετά την κυκλοφορία του μαζικού σεντάν Model 3 και έφτασε την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια.

Ο διορισμός του Kirkhorn το 2019 και η αποχώρηση του προκατόχου του Deepak Ahuja γνωστοποιήθηκαν από τον Musk σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προς το τέλος τηλεδιάσκεψης με αναλυτές για να συζητηθούν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας.

«Το γεγονός ότι θα παραμείνει μέχρι το τέλος του έτους αποτελεί απόδειξη ότι πρόκειται για προσωπικούς λόγους και ο προσωπικός λόγος είναι πιθανότατα ότι η συνεργασία με τον Elon Musk είναι πραγματικά δύσκολη και το κάνει εδώ και 13 χρόνια» λέει στο Reuters ο Gene Munster, διευθύνων σύμβουλος της Deepwater Asset Management.

Ο Taneja, 45 ετών, εντάχθηκε στην Tesla μετά την εξαγορά της SolarCity από την αυτοκινητοβιομηχανία το 2016. Αναλαμβάνει τον ρόλο αυτό, ή τη λεγόμενη θέση «Master of Coin», επιπλέον της εργασίας του ως επικεφαλής λογιστηρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα το Όστιν του Τέξας, μείωσε φέτος τις τιμές των αυτοκινήτων της, σε μια κίνηση που έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των πωλήσεων και του μεριδίου αγοράς και συμπίεσε τα υψηλά περιθώρια κέρδους της.

Η Tesla έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε περισσότερες μειώσεις τιμών σε μια περίοδο που ο Musk χαρακτηρίζει «ταραχώδεις καιρούς», καθώς το αυξανόμενο κόστος δανεισμού επιβαρύνει τις πωλήσεις των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Musk ηγείται σήμερα της SpaceX, της Neuralink, της Boring Company και είναι επικεφαλής τεχνολογίας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, της πρώην Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή