Να σταματήσει σταδιακά τις προμήθειες από τη Μιανμάρ αποφάσισε η H&M, καθώς αυξάνονται οι αναφορές για εργασιακές καταχρήσεις σε εργοστάσια ενδυμάτων της χώρας.
H&M κατά Shein: Η μάχη των πνευματικών δικαιωμάτων στη γρήγορη μόδα
Όπως επισημαίνει το Reuters, η H&M καθίσταται έτσι η τελευταία μάρκα που διακόπτει τους δεσμούς της με προμηθευτές στη χώρα μετά την ιδιοκτήτρια της Zara, την Inditex, την Primark, την Marks & Spencer και άλλες.
«Αυξημένες προκλήσεις»
«Έπειτα από προσεκτική εξέταση, έχουμε πλέον λάβει την απόφαση να διακόψουμε σταδιακά τις δραστηριότητές μας στη Μιανμάρ», ανέφερε η H&M σε ηλεκτρονικό μήνυμα προς το Reuters.
«Παρακολουθούμε πολύ στενά τις τελευταίες εξελίξεις στη Μιανμάρ και βλέπουμε αυξημένες προκλήσεις για να διεξάγουμε τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις μας».
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μιανμάρ Zaw Min Tun δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει την ανακοινωθείσα αποχώρηση της H&M.
Κακοποίηση σε εργοστάσια
Η H&M δήλωσε την Τετάρτη ότι διερευνά 20 φερόμενες περιπτώσεις εργασιακής κακοποίησης σε εργοστάσια ενδυμάτων της Μιανμάρ που προμηθεύουν την H&M, καθώς μια ΜΚΟ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι οι περιπτώσεις φερόμενων καταχρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής μισθών και της αναγκαστικής υπερωριακής απασχόλησης, έχουν πολλαπλασιαστεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021.
Η χούντα
Υπενθυμίζεται ότι το πραξικόπημα εκδηλώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2021, όταν δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD), καθαιρέθηκαν από τον στρατό της Μιανμάρ που στη συνέχεια ανέθεσε την εξουσία σε μια στρατιωτική χούντα. Ο εκτελών χρέη προέδρου Myint Swe κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας ενός έτους και δήλωσε ότι η εξουσία είχε μεταβιβαστεί στον αρχιστράτηγο του στρατού, Min Aung Hlaing.
Ως τις 29 Μαρτίου 2022, τουλάχιστον 1.719 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, είχαν σκοτωθεί από τις δυνάμεις της χούντας και 9.984 είχαν συλληφθεί. Τρία εξέχοντα μέλη του NLD πέθαναν επίσης ενώ βρίσκονταν υπό αστυνομική κράτηση τον Μάρτιο του 2021, ενώ τέσσερις ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας εκτελέστηκαν από τη χούντα τον Ιούλιο του 2022.
Latest News
Γιατί τo κλείσιμο εργοστασίων δεν θα σώσει την Volkswagen [γράφημα]
Αντιμέτωπη με πλήθος προκλήσεων η Volkswagen
Το colpo grosso των τραπεζών με τις ασφάλειες και ο Συμβιβασμός της Δανίας
Πώς ένα παραθυράκι βοηθά την ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ενοποίηση
Ακούραστος ο Μπιλ Γκέιτς: «Θα δουλεύω για ακόμα... 30 χρόνια»
Aκόρεστη η δίψα του Μπιλ Γκέιτς για εργασία
Ποια αυτοκίνητα αγοράζουν πλέον οι Ευρωπαίοι -Το νέο τοπίο [γράφημα]
Η μετάβαση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) δημιούργησε προϋποθέσεις να αλλάξουν πολλά στον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας
Τζεντιλόνι: Η Ευρώπη διέψευσε τις Κασσάνδρες- Πρόκληση η Κίνα
Η Ευρώπη πρέπει να κρατήσει τις πόρτες του εμπορίου ανοικτές, υποστηρίζει ο απερχόμενος Επίτροπος, Πάολο Τζεντιλόνι
Τα μίνι μάρκετ χωρίς υπαλλήλους που «σπάνε» τις αργίες
Τα μίνι μάρκετ στη Γερμανία που «παρακάμπτουν» την εργατική νομοθεσία για τις Κυριακές και φέρνουν όλο και περισσότερους καταναλωτές στο ταμείο τους
Γιατί η Κίνα «έβαλε πάγο» στην αγορά χρυσού
Η κεντρική τράπεζα ήταν ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο το 2023
Οι 5 ευρωπαϊκές πόλεις που οι εκατομμυριούχοι επιλέγουν να μετακομίσουν και... μία έκπτωτη
Ερευνα της Knight Frank δείχνει πώς επιλέγουν τόπο κατοικίας οι πλούσιοι και ποιες πόλεις αναδεικνύονται «πρωταθλήτριες»
Εκτοξεύθηκαν τα κέρδη του OnlyFans - Πόσα κέρδισε ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας
Τα κέρδη του Λιο Ραντβίνσκι, ιδιοκτήτη της συνδρομητικής πλατφόρμας OnlyFans, απο το 2020 έως και πέρυσι ξεπέρασαν τα 1,3 δισ. δολάρια
Οι Αμερικανοί δεν βγαίνουν ποτέ στη... σύνταξη - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται
Η πλειονότητα των συνταξιούχων (το 53%) της επόμενης γενιάς προβλέπει ότι θα εργαστεί, είτε επειδή θα το θέλει είτε για να συμπληρώσει το εισόδημά του, σύμφωνα με έρευνα του CNBC