Πολλά άτομα και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ. Αυτά προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, με κυριότερο την ευκολία και την εξοικονόμηση χρόνου. Για τις διασημότητες το απόρρητο είναι άλλο ένα σημαντικό ζήτημα. Η χρήση τζετ διασημοτήτων αναφέρεται συχνά, δεδομένης της δημοτικότητάς τους και της συχνής κάλυψης των μέσων ενημέρωσης. Ας δούμε λοιπόν μερικούς από του πιο ενδιαφέροντες και ασυνήθιστους ιδιοκτήτες τζετ, όπως τα παρουσιάζει το simpleflying.com.

1 Τζον Τραβόλτα – εκτεταμένη συλλογή αεροσκαφών

Ο Τζον Τραβόλτα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην κορυφή οποιασδήποτε λίστας χρηστών ιδιωτικών τζετ. Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ είναι επίσης διπλωματούχος πιλότος αεροπορικής εταιρείας, έχοντας έναν μεγάλο στόλο ιδιωτικών αεροσκαφών. Αυτά περιλαμβάνουν ένα Bombardier Challenger 601, ένα Boeing 727, ένα Eclipse 500, ένα Dassault Falcon 900 και τρία τζετ Gulfstream. Ο Travolta έχει επίσης ένα ακίνητο που θα αγαπούσε κάθε ιδιοκτήτης αεροσκάφους! Η έπαυλή του στην Ocala της Φλόριντα, έχει άμεση πρόσβαση σε δύο ιδιωτικούς διαδρόμους από/προσγείωσης.

Το πιο διάσημο του απόκτημα ήταν ένα Boeing 707-138B, το οποίο κάποτε πετούσε με την Qantas. Ο Τραβόλτα απέκτησε το αεροσκάφος από τον αυστραλιανό αερομεταφορέα με συμφωνία ενοικίασης προτού η αεροπορική εταιρεία του παραδώσει το τζετ ως μέρος του ρόλου του ως πρεσβευτή της μάρκας. Μετατράπηκε σε ένα πολυτελές ιδιωτικό τζετ, με θέσεις για μόλις 15 άτομα, και διέθετε δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο πλήρους μεγέθους. Το 57χρονο Boeing 707 δωρήθηκε στην Αυστραλιανή Εταιρεία Αποκατάστασης Ιστορικών Αεροσκαφών (HARS) το 2017 για ανακαίνιση και επίδειξη.

2 Τομ Κρουζ

Ο Μάβερικ του Τοπ Γκαν δεν θα μπορούσε παρά να είναι σοβαρός λάτρης της αεροπορίας. Κατέχει τουλάχιστον δύο ιδιωτικά αεροσκάφη. Το πρώτο από αυτά είναι ένα τζετ Gulfstream IV. Το Gulfstream IV είναι ένα από τα κλασικά πρώιμα ιδιωτικά τζετ που κατασκευάζεται από το 1985.

Ο Κρουζ διαθέτει επίσης ένα κλασικό μαχητικό του Β’ ΠΠ P-51 Mustang. Το εμβληματικό μαχητικό κατασκευάστηκε αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (το 1946) και ο Κρουζ το αγόρασε το 2001. Ήταν ένα από τα αεροσκάφη που πέταξαν στην τελευταία ταινία Top Gun: Maverick.

3 Όπρα Γουίνφρεϊ

Πολλές διασημότητες έχουν ένα επαγγελματικό τζετ, αλλά η Όπρα Γουίνφρεϊ ξεχωρίζει για την κατοχή ενός από τα πιο πρόσφατα (και πιο ακριβά, περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων) τζετ – το Gulfstream G650. Πρόκειται για ένα τζετ μεγάλης εμβέλειας που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 16 επιβάτες.

Αναφέρεται ότι ξόδεψε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια πάνω από την τιμή του αεροσκάφους για να το προσαρμόσει στα γούστα της. Η Όπρα είχε προηγουμένως ένα αεροσκάφος Bombardier Global Express, προτιμώντας διαφορετικό κατασκευαστή όταν τις επιλογές της το 2016.

4 Ίλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου (τουλάχιστον τον Ιούλιο του 2023) έχει επίσης ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά τζετ. Ο Έλον Μασκ έχει ένα ιδιωτικό Gulfstream G650 (με νηολόγιο N628TS). Ο συνάδελφος μεγιστάνας των επιχειρήσεων και ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει επίσης ένα τζετ Gulfstream G650.

Ο Μασκ είναι ιδιοκτήτης του G650 από το 2016 και ήταν αυτό το αεροσκάφος για το οποίο ο Μασκ προσέφερε σε έναν μαθητή 5.000 δολάρια σε μια προσπάθεια να σταματήσει να τον παρακολουθεί στα δίκτυα αεροπορικών ιχνηλατήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να αναβαθμίσει σύντομα στο νεότερο Gulfstream G700.

Είναι δύσκολο να είσαι στην κορυφή. Ο αντίπαλός του για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ο Γάλλος ιδιοκτήτης της Louis Vuitton, Μπερνάρ Αρνό, πούλησε το ιδιωτικό του τζετ το 2022 μετά από αυξανόμενη προσοχή από ακτιβιστές και ιχνηλάτες πτήσης.

5 Ντόναλντ Τραμπ – Boeing 757

Με την προεδρία του και τη συχνή κάλυψη της ζωής του από τα μέσα ενημέρωσης, το ιδιωτικό τζετ του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται συχνά. Το αεροσκάφος του Τραμπ είναι πολύ μεγαλύτερο από το τυπικό ιδιωτικό τζετ καθώς έχει δικό του Boeing 757. Αυτό αγοράστηκε από τον συνιδρυτή της Microsoft, Πολ Άλεν, το 2011.

Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και τραπεζαρία και χώρο συσκέψεων και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 32 επιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα, κρυστάλλινα φωτιστικά Waterford και επιχρυσωμένες πόρπες ζωνών ασφαλείας. Το αεροσκάφος έκανε ένα διάλειμμα τριών ετών, ενώ ο Τραμπ χρησιμοποιούσε κυρίως το αεροπλάνο που συνήθως αναφέρεται ως “Air Force One” κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, αλλά επέστρεψε ξανά στον αέρα στα μέσα του 2022 με νέα χρώματα.

6 Μαρκ Κουμπάν

Μια άλλη διασημότητα που έχει επιλέξει μεγάλα τζετ είναι ο Μαρκ Κουμπάν. Ο επιχειρηματίας του Διαδικτύου, επενδυτής του Shark Tank, και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks έχει επίσης δύο ιδιωτικά αεροσκάφη. Πρόκειται για ένα Gulfstream G550 και ένα Boeing 757-200.

Αγόρασε το Gulfstream jet online το 1999. Με 40 εκατομμύρια δολάρια, αυτό έκανε παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ενιαία συναλλαγή ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Boeing 757 χρησιμοποιείται για ομαδικές μεταφορές και φέρεται να έχει εξοπλιστεί με αίθουσα γυμναστικής, ειδικές εγκαταστάσεις συναντήσεων και χώρο για ιατρικές θεραπείες, καθώς και συστήματα παγκόσμιας συνδεσιμότητας.

Ο Κουμπάν είχε στο παρελθόν ένα αεροσκάφος Boeing 767 ευρείας ατράκτου επίσης. Αυτό χρησιμοποιήθηκε από την ομάδα, καθώς και για ιδιωτική ναύλωση. Ωστόσο, αυτό το αεροσκάφος αποσύρθηκε και διαλύθηκε το 2021.

7 Ντρέικ

Επιμένοντας με μεγαλύτερα αεροσκάφη, ο Καναδός ράπερ Ντρέικ έχει ένα ιδιωτικό Boeing 767-200ER με νηολόγιο N767CJ. Στην πραγματικότητα, ανήκει στην Cargojet με έδρα το Οντάριο ως μέρος μιας συμφωνίας δωρεάν δημοσιότητας για την εταιρεία αεροπορικών μεταφορών,

Το “Air Drake” είναι πολυτελώς εξοπλισμένο με βελούδινους καναπέδες, δάπεδο με μοκέτα, χρυσές και ξύλινες επιφάνειες, τοίχο με πλήρη καθρέφτη, αίθουσα ψυχαγωγίας και τρεις πλήρως κλειστές ιδιωτικές σουίτες.

8 Κάιλι Τζένερ

Η Αμερικανίδα influencer και επιχειρηματίας Κάιλι Τζένερ μπορεί να μην έχει το πιο ακριβό ή ασυνήθιστο ιδιωτικό τζετ, αλλά σίγουρα έχει γίνει πρωτοσέλιδο λόγω της χρήσης του. Το 2020, η Stratos Jet Charters την κατέταξε ως τον 10ο μεγαλύτερο χρήστη ιδιωτικού τζετ παγκοσμίως (ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ ήταν στην κορυφή της λίστας). Είναι κάτοχος ενός Bombardier BD-700 Global Express. Αυτό κατασκευάστηκε το 2019 νηολόγιο N810KJ. Ο σύντροφός της και ράπερ Τράβις Σκοτ έχει ένα Embraer ERJ-190.

Ως influencer, η Kylie κάνει τακτικά δημοσιεύσεις για τον τρόπο ζωής της στο Διαδίκτυο – κάτι που έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις πρόσφατα. Η κριτική για την υπερβολική χρήση του τζετ και η φαινομενικά απορριπτική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων δείχνει καλά τη μετατόπιση της στάσης απέναντι στις διασημότητες και τα ιδιωτικά τους ταξίδια.

9 Τέιλορ Σουίφτ

H τραγουδίστρια έχει δύο ιδιωτικά αεροσκάφη Dassault. Ένα από αυτά είναι ένα μοντέλο Dassault Falcon 900LX – η πιο ενημερωμένη παραλλαγή του Falcon 900. Αγόρασε το αεροσκάφος για περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια το 2011. Προηγουμένως είχε τον αριθμό 13 ζωγραφισμένο στο ρύγχος – γρουσουζιά για μερικούς , αλλά η Σουίφτ έχει πάθος με τον αριθμό 13 για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των γενεθλίων της (13 Δεκεμβρίου) και ότι το ντεμπούτο της άλμπουμ έγινε χρυσό σε 13 εβδομάδες. Το άλλο της τζετ είναι ένα Falcon 7X (νηολόγιο: N621MM).

Όπως και η Τζένερ, έτσι και η Σουίφτ έχει προσελκύσει αρνητικά την προσοχή σχετικά με τη χρήση τζετ. Η Σουίφτ φέρεται να έκανε περίπου 170 ταξίδια με ιδιωτικό τζετ μέσα σε μόλις επτά μήνες κατά τη διάρκεια του 2022, αλλά ένας εκπρόσωπος αντέκρουσε αυτούς τους ισχυρισμούς επισημαίνοντας ότι η τραγουδίστρια νοικιάζει το τζετ της όταν δεν χρησιμοποιείται.

10 Τζιμ Κάρει

Ο κωμικός και ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζιμ Κάρει έχει ένα τζετ Gulfstream V που κατασκευάστηκε το 1988 με νηολόγιο N162JC. Ο Κάρει αγόρασε το αεροπλάνο για 59 εκατομμύρια δολάρια το 2006. Ο Κάρει λατρεύει τις ιδιωτικές πτήσεις. το 2020, ήταν ο 14ος στη κατάταξη δαπανών για ταξίδια με ιδιωτικό τζετ. Έχει εξοπλίσει το τζετ του με μια διακριτική και εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη κουζίνα, ένας ανοιχτός χώρος μπαρ, πολλά συστήματα ψυχαγωγίας, ακόμη και ένα PlayStation.

Πολλές άλλες διασημότητες και VIP έχουν ιδιωτικά τζετ – αυτή ήταν μόλις μια επιλογή από τους 10 από τα πιο ενδιαφέροντες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής