Το επιβλητικό σπίτι του Μπομπ Ντίλαν στα Σκωτσέζικα Χάιλαντς, ένα ιστορικό κτήμα γεμάτο με διαμορφωμένους χώρους που έχει στην κατοχή του για περισσότερο από μια δεκαετία, πωλείται για 3 εκατομμύρια λίρες (3,9 εκατομμύρια δολάρια).

Γνωστό ως Aultmore House, το αρχοντικό σε ρυθμό Edwardian Country είναι κρυμμένο στο χωριό Nethy Bridge στο Εθνικό Πάρκο Cairngorm στη Σκωτία. Σύμφωνα με το news.artnet.com ο νομπελίστας τραγουδιστής και τραγουδοποιός αγόρασε την έπαυλη το 2006 με τον μικρότερο αδερφό του, Ντέιβιντ Ζίμερμαν, για 2,2 εκατομμύρια λίρες (2,8 εκατομμύρια δολάρια), αλλά δεν έχει επισκεφτεί το σπίτι από την έναρξη της πανδημίας.

«Μέχρι περίπου προ της Covid περιόδους, ο Μπομπ και ο αδερφός του πήγαιναν κανονικά εκεί για μερικές εβδομάδες το χρόνο», είπε στο BBC ο Τομ Στιούαρτ-Μουρ της μεσιτικής Knight Frank, που διαχειρίζεται την πώληση. «Το αγόρασαν γιατί είναι εκπληκτικά όμορφο και το πιο σημαντικό, πολύ, πολύ ιδιωτικό».

Προσβάσιμος από έναν δεντρόφυτο δρόμο, ο χώρος των 1705 τετραγωνικών μέτρων στεγάζει 16 υπνοδωμάτια, όλα με θέα στον κήπο και 11 μπάνια. Οι τέσσερις αίθουσες υποδοχής του, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας μουσικής, διαθέτουν μαρμάρινα τζάκια τύπου Adam. Ενώ με τις ανακαινίσεις το 2007 εκσυγχρονίστηκαν τα συστήματα καλωδίωσης, θέρμανσης και παροχής νερού σε όλη την ιδιοκτησία, το αρχοντικό διατηρεί μια σειρά από λεπτομέρειες εποχής, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου που διαθέτει μια ασβεστολιθική σκάλα με σφυρήλατο σίδερο και ξύλινο κιγκλίδωμα.

Γύρω από την κατοικία υπάρχουν 100 στρέμματα με κήπους διάσπαρτους με αγάλματα, σιντριβάνια και πέτρινα κιόσκια, καθώς και τρεις εξοχικές κατοικίες.

Οι κήποι στο Aultmore House διαθέτουν αγάλματα και λιθόκτιστα κιόσκια.

Το Aultmore House χτίστηκε από τον Άρτσιμπαλντ Μέριλις, τον συνιδρυτή του M&M, του πρώτου πολυκαταστήματος στη Ρωσία, ο οποίος ανέθεσε στον Λονδρέζο αρχιτέκτονα C.H.B. Quennell να το σχεδιάσει σε μια τοποθεσία που είχε εντοπίσει ο Μέριλις ενώ περπατούσε σε λόφο. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1911 και όταν το σπίτι ολοκληρώθηκε το 1914, οι εκτεταμένοι χώροι του περιλάμβαναν χαρακτηριστικά από ένα γήπεδο τένις μέχρι έναν κήπο με σιντριβάνι και μια περιοχή τοξοβολίας.

Ο Merrilees πέρασε μόνο ένα καλοκαίρι στο Aultmore, καθώς πέθανε το 1915. Το ακίνητο θα άλλαζε χέρια τις επόμενες δεκαετίες, στεγάζοντας τις οικογένειες του Λονδρέζου John Nivison και του Βρετανού κατασκόπου Charles Hargreaves. Ορίστηκε ως αναρρωτήριο για στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και, υπό την ιδιοκτησία του Χάργκρειβς, χρησίμευσε ως το σχολείο της συζύγου του για νέες γυναίκες τη δεκαετία του 1960.

Στη δεκαετία του 1990, το Aultmore αγοράστηκε από τον Μπράιαν και την Αϊρίν Τέιλορ, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε ξενοδοχείο “bed and breakfast”, πριν το θέσουν σε πώληση το 2000. Το κτήμα, γνωστό από καιρό για την ιστορική και αρχιτεκτονική του σημασία, μπορεί επίσης να το δει κανείς στη δραματική σειρά του BBC Monarch of the Glen, η οποία παιζόταν μέχρι το 2005.

Ο ίδιος ο Ντίλαν, νομπελίστας με καριέρα έξι δεκαετιών, έχει δεσμούς με τη Σκωτία πέρα από την ακίνητη περιουσία του. Ο μουσικός έχει σημειώσει την επιρροή του ποιήματος του Σκωτσέζου λαογράφου Hamish Henderson, «The 51st (Highland) Division’s Farewell to Sicily», στο δικό του «The Times They Are a-Changin» καθώς και στο ποίημα του Robert Burns του 1794 «Ένα κόκκινο, κόκκινο τριαντάφυλλο».

Η Σκωτία μπήκε επίσης σε τραγούδι του Ντίλαν, στη μελωδία του 1997 “Highlands” που περιλήφθηκε στο άλμπουμ Time Out of Mind. «Η καρδιά μου είναι στα Χάιλαντς όπου κι αν περιπλανώμαι», τραγούδησε. «Εκεί θα είμαι όταν με καλέσουν σπίτι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής