Με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα κινείται σήμερα η Wall Street, με τους δείκτες όμως να προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος μιας ακόμη πτωτικής εβδομάδας που προηγήθηκε.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,14% στις 34.548 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,45% στις 4.389 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,73% στις 13.387 μονάδες.

Κλυδωνίζονται οι τραπεζικές μετοχές στην Τουρκία – Νέα βουτιά για τη λίρα

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Macy’s, Nordstrom και Kohl’s, δίνοντας ένα ακόμη στοιχείο για την πορεία της καταναλωτικής ζήτησης στις ΗΠΑ. Επίσης, αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις Nvidia και Snowflake.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Palo Alto Networks σημειώνει άλμα άνω του 12%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αργά την Παρασκευή που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Μέχρι το κλείσιμο της Παρασκευής, η μετοχή είχε υποχωρήσει κατά 16% αυτό το μήνα.

«Ο S&P 500 βρίσκεται σε βραχυπρόθεσμη oversold περιοχή, ένα τεχνικό μέτρο που περιλαμβάνει πολυάριθμες συνιστώσες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογίας των επενδυτών», σχολίασε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Jackson Hole

Επίσης, αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναμένουν την Παρασκευή το πρωί την ομιλία από τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell στο ετήσιο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ.

Η νευρικότητα ενόψει της ομιλίας Πάουελ αποτυπώνεται στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, οι οποίες αυξήθηκαν επίσης σήμερα. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου σημειώνει άνοδο άνω των 4 μονάδων βάσης στο 4,29%, φτάνοντας κοντά σε επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά το 2022. Η απόδοση του 2ετούς διαπραγματεύεται πάνω από 2 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 4,97%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street