Εκτός του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ τίθεται η Country Garden Holdings στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση έρχεται μετά την τελευταία τριμηνιαία αξιολόγηση του δείκτη, η οποία αντικατέστησε τον κινεζικό κολοσσό ακινήτων που τάραξε τις αγορές την τελευταία εβδομάδα, από τη φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm.

JPMorgan: Αυξάνει τις πιθανότητες αθέτησης πληρωμών στη σκιά της Country Garden

Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και η θυγατρική της Country Garden Services Holdings θα βγουν επίσης από τη λίστα του Hang Seng China Enterprises Index. Θα αντικατασταθεί από το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο Trip.com.

Ο δείκτης Hang Seng China Enterprises Index χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς που αντικατοπτρίζει τη συνολική απόδοση των τίτλων της ηπειρωτικής Κίνα που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο πλήγμα για τον πολύπαθο τομέα ακινήτων της Κίνας, μετά τα νέα της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande που υπέβαλε αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι μετοχές της Country Garden έχουν υποχωρήσει πάνω από 70% μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας χαμηλά επίπεδα ρεκόρ μετά την αποτυχία της εταιρείας να ανταποκριθεί στις πληρωμές κουπονιών ομολόγων, εξέδωσε προειδοποίηση κερδών και ανέστειλε τις συναλλαγές σε 11 από τα χερσαία ομόλογά της.

Πηγή: Bloomberg

Το Country Garden έχει επίσης λιγότερες από 30 ημέρες για να πραγματοποιήσει πληρωμές που έχασε στις 7 Αυγούστου σε κουπόνια ομολόγων δύο δολαρίων αξίας 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η αρνητική εξέλιξη με την Country Garden εκτόξευσε τις ανησυχίες για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο για μια βαθιά και γενικευμξένη κρίση χρέους, σε συνδυασμό με τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία των τελευταίων μηνών, με αλλεπάλληλες επιπτώσεις. Οι μέχρι πρότινος ασφαλέστερες επενδύσεις, αυτές που συνδέονται με την Κίνα, μπαίνουν πλέον στη μαύρη λίστα των επενδυτώνκαθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παρουσιάζει αλλεπάλληλα σημάδια δραματικής επιβράδυνσης, με την αγορά ακινήτων της να τείνει να εξελιχθεί σε συστημική κρίση.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες οδήγησαν την προηγούμενη εβδομάδα τους δείκτες αναφοράς για τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ και στην Κίνα στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 9 μήνες, με τον Hang Seng να εισέρχεται σε bear market την Παρασκευή. Και, με την κυρίαρχη θέση της χώρας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, οι ανησυχίες έχουν αρχίσει επίσης να πλήττουν το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με τις χρηματιστηριακές αγορές στις πλευρές του Ατλαντικού να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση τους από τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή