Μπορεί τον  τελευταίο καιρό πολλοί να μιλούν για το φαινόμενο της Τέιλορ Σουίφτ, οι περιοδείες της οποίας έχουν εκτινάξει στα ύψη τις τιμές των εισιτηρίων συμπαρασύροντας κι άλλα θεάματα, ωστόσο οι συναυλίες είναι κάτι που είναι προσφιλές για τους Αμερικανούς: κάτι το οποίο δεν μπορεί κάποιος να πει και για το ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, η μεταγραφή του σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι στη Major League Soccer έφερε τον κόσμο στα γήπεδα, με σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές των εισιτηρίων. Κυρίως για τους αγώνες της τελευταίας σεζόν στις ΗΠΑ οι τιμές έχουν αυξηθεί πάνω από 1.700% στη δευτερογενή αγορά, σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο Μέσι υπέγραψε ένα πλούσιο συμβόλαιο με τον σύλλογο Inter Miami CF τον Ιούλιο για 50 έως 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, το οποίο περιλαμβάνει μετοχικό μερίδιο στην ομάδα, αναφέρει το CNN . Ο Μέσι υπέγραψε επίσης άγνωστες συμφωνίες κατανομής εσόδων με την Apple TV και την Adidas.

Μέσι: Oδήγησε την Ίντερ Μαϊάμι στον τελικό κόντρα στην ομάδα των Αντετοκούνμπο

Ο ερχομός του Μέσι στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ένα κύμα ενδιαφέροντος για την ομάδα και το MLS, το οποίο δεν θεωρείται συνήθως μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων του κόσμου.

Με την υπογραφή του Μέσι, οι συνδρομές στο «MLS Season Pass» στο Apple TV έχουν διπλασιαστεί, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Inter Miami, Jorge Mas. Ο λογαριασμός Instagram της Inter Miami έχει αυξηθεί από 1 εκατομμύριο σε 14 εκατομμύρια ακόλουθους, σύμφωνα με την Miami Herald . Και η ζήτηση για φανέλες με την επωνυμία Μέσι ήταν τόσο μεγάλη που το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της MLS ανέβαλε την παράδοση των παραγγελιών μέχρι τον Οκτώβριο.

Ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι τιμές των εισιτηρίων της Ίντερ Μαϊάμι έχουν αυξηθεί τόσο για εντός όσο και εκτός έδρας αγώνες.

Φρενίτιδα

Μετά από την υπογραφή του Μέσι, για τους εντός έδρας αγώνες, η μέση τιμή καταλόγου στη δευτερογενή αγορά αυξάνεται από 152 σε 864 δολάρια, αύξηση 468% από τις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την TicketIQ .

Το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο για τα εκτός έδρας παιχνίδια, τα οποία περιλαμβάνουν μεγαλύτερες αγορές όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Για όλα τα υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια μαζί, οι μέσες τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 1.002% σε σύγκριση με πέρυσι, από τις 15 Αυγούστου.

Ακολουθεί μια ματιά στις μέσες τιμές εισιτηρίων για τους υπόλοιπους αγώνες της Ίντερ Μαϊάμι αυτή τη σεζόν.

Για έναν επερχόμενο αγώνα εναντίον των New York Red Bulls, η μέση τιμή εισιτηρίου είναι 1.674 $. Πέρυσι, η μέση τιμή εισιτηρίου εναντίον της ίδιας ομάδας ήταν μόνο 90 ​​$ — μια διαφορά 1.760%.

Ομοίως, η μέση τιμή εισιτηρίου για έναν αγώνα εναντίον της αντιπάλου Orlando City SC ήταν μόνο 97 $ το 2022, αλλά έχει εκτοξευθεί στα 1.755 $ με την άφιξη του Mέσι — μια διαφορά 1.709%.

Ακόμη και τα φτηνά καθίσματα έχουν αυξηθεί σε τιμή. Το εισιτήριο με το χαμηλότερο κόστος για έναν αγώνα εναντίον των New York Red Bulls αυξήθηκε από περίπου $36 σε $578 με την άφιξη του Messi, σύμφωνα με τα στοιχεία του TicketIQ. Ομοίως, το φθηνότερο εισιτήριο για έναν αγώνα εναντίον της Chicago Fire FC ήταν 23 $ πέρυσι, αλλά έκτοτε έχει ανέβει στα $192.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι