«Καθαρή» ήταν η ανοδική αντίδραση σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βρήκαν σημαντικές στηρίξεις τόσο στον τεχνολογικό κλάδο, όσο και σε επιλεγμένους τίτλους, που έδωσαν σημαντικές ειδήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,7%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε κατά 0,18% στις 7.270 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,66% στις 15.705 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,59% στις 7.240 μονάδες.

Wall Street: Άνοδος στη σκιά των ομολόγων

Σε επίπεδο τίτλων, η γαλλική Ubisoft Entertainment σημείωσε άνοδο 9% μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα εκχωρήσει αρκετά δικαιώματα gaming στην εταιρεία ως μέρος μιας νέας συμφωνίας που υποβλήθηκε στις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξαγορά της Activision Blizzard.

Οι αγορές ωστόσο εξέπληξαν και σήμερα τους αναλυτές με την πορεία τους, καθώς αυτή έρχεται κόντρα στην αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων. “Αν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος πτώσης των μετοχών τους επόμενους μήνες, θα έλεγα ότι προέρχεται από τις αποδόσεις των ομολόγων σε αυτά τα επίπεδα”, σχολίασε ο Rupert Thompson, επικεφαλής οικονομολόγος της Kingswood Group, στο CNBC.

“Τα μετρητά αποδίδουν τώρα 5% στις ΗΠΑ, τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα αποδίδουν 5% και πλέον, οπότε οι μετοχές για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό έχουν πραγματικά πραγματικό ενδιαφέρον”. Ο Thompson δήλωσε ότι οι κινήσεις των αποδόσεων αντικατοπτρίζουν την πτώση των προσδοκιών για σημαντικές μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το επόμενο έτος.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έδειξαν ανακούφιση για την αποκλιμάκωση των ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου, μετά την απότομη άνοδο τη Δευτέρα λόγω της απειλής απεργιακών κινητοποιήσεων στην Αυστραλία, οι οποίες θα μπορούσαν να διακόψουν το 10% των παγκόσμιων ροών υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η Meg O’Neill, διευθύνουσα σύμβουλος της Woodside Energy, δήλωσε στο CNBC ότι ο σημερινός τόνος των συζητήσεων σημαίνει ότι είναι “αισιόδοξη” ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί σημαντική απεργία.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανέκτησε μετά από έξι ημέρες τις 1.300 μονάδες

Στα «ασφαλή ύδατα» των 1.300 μονάδων, μετά από έξι ημέρες, επανήλθε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την αντίδραση από τις κοντινές στηρίξεις του, χωρίς όμως δίνουν το μήνυμα οι αγοραστές ότι αναλαμβάνουν άκριτα κίνδυνο. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,18% στις 1.300,47 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 93 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ έχει καταφέρει να καλύψει σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος των τεσσάρων πτωτικών εβδομάδων, με τον τζίρο να κινείται όμως ακόμη σχετικά χαμηλά, αλλά καλύτερα για την παράδοση του… Αυγούστου. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι το κλείσιμο κοντά στα χαμηλά διμήνου της Παρασκευής, στις 1.263 μονάδες ενεργοποίησε τις αγοραστικές δυνάμεις ώστε το ΧΑ για να εκδηλώσει την αντίδραση που χρειαζόταν, προκειμένου να μην μπει σε τεχνικές περιπέτειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές