Μήνυση στην Apollo Global Management κατέθεσε ένας επενδυτής που αναζητούσε πληροφορίες για πληρωμές 570 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών στους ιδρυτές της Leon Black, Josh Harris και Marc Rowan, λίγο μετά την αποπομπή του Black λόγω των δεσμών του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν.

Το Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης Anguilla κατέθεσε μήνυση στις 17 Αυγούστου, η οποία αποσφραγίστηκε χθες στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ. Το συνταξιοδοτικό ταμείο ζήτησε πληροφορίες και αρχεία από την Apollo που να εξηγούν γιατί οι τρεις έλαβαν τις πληρωμές ως μέρος μιας προσπάθειας «αναδιάρθρωσης» στον απόηχο του σκανδάλου Επστάιν.

Νέα τροπή στην υπόθεση για φερόμενο βιασμό του CEO της Apollo Global Management

«Η διαδικασία που οδήγησε στην αμφισβητούμενη αποπληρωμή ήταν γεμάτη συγκρούσεις και διαδικαστικές αδικίες», ανέφεραν οι δικηγόροι του ταμείου Anguilla στην καταγγελία 83 σελίδων.

Ο Black συνέχισε να βρίσκεται στο προσκήνιο για τους δεσμούς του με τον Επστάιν ακόμη και μετά την αποχώρησή του από την Apollo. Μήνυσε τον Harris και αρκετούς άλλους ανθρώπους υποστηρίζοντας ότι συνωμότησαν με το μοντέλο Γκιουζέλ Γκανίεβα για να καταστρέψουν τη φήμη του με ισχυρισμούς για βιασμό και κακοποίηση.

Η Apollo δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Υπενυθυμίζεται πως ο Leon Black, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Apollo Global Management, αποχώρησε από Πρόεδρος του επενδυτικού γίγαντα σε μια απρόσμενη κίνηση που ήταν και η τελευταία στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης της διοίκησης που ξεκίνησε με την αποκάλυψη των δεσμών του με τον χρηματιστή Επστάιν.

Τον τίτλο του CEO ανέλαβε ο συνιδρυτής Marc Rowan, σε μια μετάβαση που η εταιρεία της Νέας Υόρκης είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ