Οι δικηγόροι της γυναίκας που κατηγορεί τον Λέον Μπλακ για βιασμό ζήτησαν από το δικαστήριο την άδεια να αποσυρθούν από την υπόθεση.

Η αίτηση αυτή σηματοδοτεί μια ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση, για την οποία ο δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι είναι προϊόν σκευωρίας προκειμένου να εκδιωχθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Apollo Global Management.

Βρετανία: Στο «σφυρί» η έπαυλη στενού συνεργάτη του Αμπράμοβιτς

Το χρονικό της μήνυσης

Το 2021 η Γκουζέλ Γκάνιεβα κατέθεσε αγωγή κατά του Μπλακ, με την οποία υποστήριζε ότι μετά από εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2008 της έταξε συνεντεύξεις για δουλειά στην Goldman Sachs στην αρχή μιας σχέσης στην οποία άμεσα έκαναν την εμφάνισή τους περιστατικά κακοποίησης.
Από τη μεριά του ο Μπλακ χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ως αποκύημα της φαντασίας καθώς σύμφωνα με τον ίδιο διατηρούσαν για μια εξαετία μια σποραδική συναινετική σχέση. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι κατέβαλε εκατομμύρια δολάρια επί σειρά ετών στο πλαίσιο συμφωνίας για να εξασφαλίσει τη σιωπή της σχετικά με τη σχέση.
«Όπως έχουμε πει από την αρχή, οι ισχυρισμοί της κ. Γκάνιεβα είναι αποδεδειγμένα ψευδείς και η αγωγή αυτή δεν έπρεπε ποτέ να είχε ασκηθεί», δήλωσε την Πέμπτη η δικηγόρος του Μπλακ, Σούσαν Έστριχ.

Το δικηγορικό γραφείο

Την ενάγουσα εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο Wigdor γνωστό για την εκπροσώπηση θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων από τον Χάρβεϊ Γουάσταϊν και άλλους ισχυρούς άνδρες.

Χθες βράδυ η εταίρος της εταιρείας, Ζαν Κρίστενσεν, δήλωσε στο δικαστήριο ότι «υπήρξε μια αμετάκλητη διακοπή της σχέσης δικηγόρου-πελάτη», προσθέτοντας ότι η Γκάνιεβα έβαλε τέλος στη συμφωνία με τη Wigdor με σκοπό να εκπροσωπήσει τον εαυτό της στην υπόθεση. Σύμφωνα με την Κρίστενσεν η Γκάνιεβα κατέχει πτυχίο νομικής, αλλά δεν έχει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος στη Νέα Υόρκη ή οπουδήποτε αλλού.

Το αίτημα της Wigdor, αν γίνει δεκτό από τον δικαστή, θα βάλει τέλος στην εκπροσώπηση της γυναίκας που η εταιρεία έχει χαρακτηρίσει «γενναίο» θύμα σεξουαλικής επίθεσης, η οποία «δεν ήταν πλέον πρόθυμη να μείνει αμέτοχη και να τον αφήσει να διαφύγει της ευθύνης».

Ωστόσο, η υπόθεση δεν κλείνει από τη στιγμή που ο Μπλακ έχει ασκήσει με τη σειρά του αγωγή, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία και η Γκάνιεβα ψεύδονται θέλοντας να τον απομακρύνουν από την ηγεσία της Apollo.

Ο ίδιος έχει καταθέσει αποσπάσματα από την αλληλογραφία με την ενάγουσα που σκιαγραφούν που δίνουν μια πολύ διαφορετική εικόνα της σχέσης του με τη Γκάνιεβα.

Μια ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, που παρατίθεται στα δικαστικά έγγραφα, δείχνει την Γκάνιεβα να ζητά από τον Μπλακ να την επισκεφθεί στη Νέα Υόρκη και να εκφράζει την επόμενη μέρα την αγάπη της. Ο Μπλακ επικαλείται επίσης αρχεία καταγραφής πτήσεων, που όπως υποστηρίζει αποδεικνύουν ότι ποτέ δεν πήγε την Γκάνιεβα με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Φλόριντα, όπως ισχυρίζεται η ίδια.

Σε ξεχωριστή αγωγή που έχει καταθέσει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο Μπλακ κατηγορεί τον πρώην στέλεχος της Apollo, Τζος Χάρις, ότι συνέδραμε με τη Γκάνιεβα με απώτερο σκοπό να διεκδικήσει ο ίδιος την κορυφαία θέση. Ωστόσο, ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την αγωγή αυτή πέρυσι.

Η Wigdor εκπροσωπεί επίσης την Σέρι Πίρσον Pierson, μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ο Μπλακ τη βίασε σε ένα αρχοντικό στο Μανχάταν το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του αποδημήσαντα Τζέφρι Επστάιν,.

Ο Μπλακ έχει ζητήσει από δικαστήριο να επιβάλει ποινή στη Wigdor για την αγωγή της Πίρσον, υποστηρίζοντας ότι «έκανε κατάχρηση του δικαστικού συστήματος για να ξεπλύνει επιπόλαιες, ανυπόστατες και επιζήμιες κατηγορίες». Η υπόθεση Πίρσον δεν εμπλέκεται στην υπόθεση Γκάνιεβα.

Όπως προκύπτει από τις δικαστικές καταθέσεις η Γκάνιεβα δεν πλήρωνε την ωριαία αμοιβή στη Wigdor. Αντ’ αυτού, η εταιρεία είχε συμφωνήσει να λάβει μερίδιο από τυχόν αποζημίωση.

Στην κατάθεση της Τετάρτης, η Wigdor υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να δικαιούται μερίδιο από τυχόν αποζημιώσεις. Η δέσμευση της εταιρείας θα παρέμενε σε ισχύ ακόμη και αν η ίδια προσλάβει άλλους δικηγόρους ή να εκπροσωπεί η ίδια τον εαυτό της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive