Συνετρίβη στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας, βορείως της Μόσχας, το αεροπλάνο του ιδρυτή της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Η Wagner δεν στρατολογεί νέα μέλη αυτή την περίοδο

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για ένα ιδιωτικό Embraer 600 με αριθμό RA-02795.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy συνετρίβη καθ’ οδόν από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη στην περιοχή Tver, κοντά στο χωριό Kuzhenkino. Στο πλοίο επέβαιναν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες , όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν βρισκόταν στον κατάλογο των επιβατών του αεροσκάφους που συνετρίβη.

Κορυφαία διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Πριγκόζιν είναι νεκρός, ενώ το κανάλι Grey Zone στο Telegram, που συνδέεται με την Βάγκνερ, ανέφερε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη ρωσική αεράμυνα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviatsiya), έχει ξεκινήσει έρευνα για τη συντριβή.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, σκοτώνοντας και τους 10 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό ανάμεσα στους νεκρούς να είναι και ο υπαριθμόν 2 άνδρας της Βάγκνερ, Ντμίτρι Ούτκιν.

Η ανταρσία

Τον Ιούνιο ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, επί χρόνια σύμμαχος του Πούτιν, είχε ηγηθεί της ανταρσίας των μισθοφόρων της Wagner με ρητό στόχο την καθαίρεση του Ρώσου προέδρου. Ο μισθοφορικός στρατός είχε καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη του Ροστόφ και είχε κινηθεί κατά της Μόσχας. Η προέλαση προς τη ρωσική πρωτεύουσα ανακόπηκε κατόπιν αγνώστου περιεχομένου διαπραγματεύσεων, με τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Κατόπιν τα στρατεύματα της Wagner μεταστάθμευσαν στη Λευκορωσία, ενώ ο Πριγκόζιν φέρεται να καταγράφηκε προ ημερών σε χώρα της Αφρικής.

«Δουλεύουμε. Θερμοκρασία 50 βαθμοί και. Όπως μας αρέσει», δήλωνε σε βίντεο στο Telegram. «Ο όμιλος Wagner επιδίδεται σε αναγνώριση και έρευνα. Κάνει τη Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους. Και την Αφρική ακόμα πιο ελεύθερη. Δικαιοσύνη και ευτυχία για τους αφρικανικούς λαούς. Εφιάλτης για το ΙΚ, την Αλ Κάιντα και άλλους γκάγκστερ. Προσλαμβάνουμε αληθινούς ήρωες και συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε τα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν και υποσχεθήκαμε πως θα εκτελούσαμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αλεξοπούλου: Το αεροδρόμιο «Λυδία» αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Επικαιρότητα |

Θεμελίωση του αεροδρομίου «Λυδία» στην Καβάλα

Το αεροδρόμιο θα υπηρετεί τη Γενική Αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων

Ακρίβεια: «Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Απεργία στο Δημόσιο στις 21 Μαΐου
Επικαιρότητα |

«Πληθωρισμό απληστίας» του Μητσοτάκη, καταγγέλλουν τα κόμματα – Σε απεργία το Δημόσιο

Η ακρίβεια συνεχίζει να «ροκανίζει» το εισόδημα των Ελλήνων – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και τα καύσιμα «στριμώχνουν» τους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της πανάκριβης στέγασης διογκώνεται