Την έξοδό της από τη ρωσική αγορά ολοκλήρωσε η ολλανδική ζυθοποιία Heineken, παραχωρώντας τις δραστηριότητές της στον τοπικό όμιλο Arnest έναντι του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο είπε ότι η συμφωνία είχε λάβει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και είναι πιθανό να της αφήσει ζημιές 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Heineken ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη Ρωσία τον Μάρτιο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναγνωρίζοντας ότι η διαδικασία είχε διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.«Οι πρόσφατες εξελίξεις καταδεικνύουν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες κατά την έξοδο από τη Ρωσία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dolf van den Brink σε δήλωσή του.

Carlsberg: «Σοκ» από την κατάσχεση της θυγατρικής της στη Ρωσία

Πολλές πολυεθνικές εταιρείες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αφού η Δύση επέβαλε άνευ προηγουμένου κυρώσεις στη Μόσχα, αλλά το Κρεμλίνο αντέδρασε δεσμεύοντας ορισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα τον Ιούλιο για να πάρει τον έλεγχο της ρωσικής θυγατρικής της γαλλικής γιαουρτιοποιίας Danone μαζί με το μερίδιο της ζυθοποιίας  Carlsberg.

Η Anheuser-Busch InBev δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από την κοινοπραξία της στη Ρωσία με την τουρκική Εφές.

Σημειώνεται πως η Heineken είχε επτά ζυθοποιεία στη Ρωσία και 1.800 υπαλλήλους, οι οποίοι θα λάβουν εγγυήσεις απασχόλησης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η ολλανδική ζυθοποιία αφαίρεσε το σήμα της Heineken από τη Ρωσία πέρυσι και η παραγωγή της Amstel πρόκειται να καταργηθεί σταδιακά εντός έξι μηνών.

Η Heineken είπε ότι η συμφωνία, χωρίς δυνατότητα εξαγοράς της επιχείρησης, περιελάμβανε τριετή άδεια για ορισμένα μικρότερα τοπικά brand, για τα οποία η Heineken δεν θα παράσχει υποστήριξη επωνυμίας ούτε θα λάβει έσοδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή