Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, με εκείνες της ηπειρωτικής Κίνας και του Χονγκ Κονγκ να οδηγούν τα κέρδη, καθώς οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν νέες αλλαγές με σκοπό να “αναζωογονήσουν την κεφαλαιαγορά και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών”.

Οι δείκτες

Ο δείκτης αναφοράς CSI 300 σημείωσε άνοδο 2,31%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 1,7%, με αιχμή του δόρατος τις καταναλωτικές κυκλικές μετοχές και τις μετοχές υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, στο επίκεντρο ήταν και οι μετοχές της πιο υπερχρεωμένης στον κόσμο κατασκευάστριας εταιρείας ακινήτων, της China Evergrande Group, οι οποίες σημείωσαν πτώση 87%, μετά την επαναφορά στη διαπραγμάτευση μετά από 17 μήνες.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,66%, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 1,35%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,67%, ενώ ο Kosdaq κατέγραψε κέρδη 0,93%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,57%, καθώς οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, υψηλότερα από το 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε αναμονή του PMI της Κίνας

Οι αγορές αναμένουν τώρα μια σειρά από βασικούς οικονομικούς δείκτες αυτή την εβδομάδα, με τα στοιχεία για τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (PMI) από την Κίνα, που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας αναμένεται να έχει συρρικνωθεί για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, παρουσιάζοντας περισσότερους οικονομικούς αντίξοους παράγοντες για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές