Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, ανοίγοντας την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με μια προσπάθεια να σταθμίσουν την προοπτική υψηλότερων επιτοκίων από την κεντρικές τράπεζες.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον δείκτη FTSE 100 όμως να είναι σε αργία. Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,70% στις 15.741 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,87% στις 7.292 μονάδες.

Στον απόηχο του Jackson Hole

Οι συμμετέχοντες στην αγορά συνεχίζουν να αποτιμούν τα σχόλια από το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Jackson Hole του Ουαϊόμινγκ, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες έδωσαν το στίγμα για τη νομισματική πολιτική και τον τρόπο αντιμετώπισης του πεισματικά υψηλού πληθωρισμού σε πολλές μεγάλες οικονομίες.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, είπε ότι ο πληθωρισμός παραμένει πολύ υψηλός και ότι η Fed είναι έτοιμη να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για να τιθασεύσει τις επίμονα υψηλές τιμές. Επίσης, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Christine Lagarde.
Η Γαλλίδα αξιωματούχος, έκανε λόγο για ενδεχόμενα «σοκ» μελλοντικά, ενώ τόνισε πως «η ενεργειακή μετάβαση και η κλιματική αλλαγή πυροδοτούν βαθιές αλλαγές στις αγορές ενέργειας».

Παράλληλα, σημείωσε πως εάν η Ευρωζώνη βρεθεί αντιμέτωπη με υψηλότερες επενδυτικές ανάγκες όσο και μεγαλύτερους περιορισμούς προσφοράς, «είναι πιθανό να δούμε ισχυρότερες πιέσεις στις τιμές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές