Βουτιά έως και 87% κατέγραψαν οι μετοχές του πιο υπερχρεωμένου κατασκευαστή ακινήτων στον κόσμο, της  China Evergrande Group, οι οποίες επέστρεψαν στο χρηματιστηριακό ταμπλό τη Δευτέρα μετά την αναστολή της διαπραγματεύοντας στις 21 Μαρτίου 2022.

Οι μετοχές υποχώρησαν στα 22 σεντς του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα, σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 1,65 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή στις 18 Μαρτίου 2022, εξαλείφοντας σχεδόν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τη χρηματιστηριακή της αξίας.

Η επανέναρξη της διαπραγμάτευσης έρχεται, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για ζημία 39,25 δισεκατομμυρίων γιουάν (5,38 δισεκατομμύρια δολάρια) για το εξάμηνο που έληξε τον Ιούνιο, μια απώλεια μικρότερη σε σύγκριση με την απώλεια 86,17 δισεκατομμυρίων γιουάν την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 128,81 δισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένα από 89,28 δισεκατομμύρια γιουάν τον Ιούνιο του 2022.

Τον Ιούλιο, η καταχρεωμένη εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα προωθεί συμφωνίες αναδιάρθρωσης χρέους σε άλλες περιοχές.

Κίνα: Αναζητά αναδιάρθωση χρέους 32 δισεκατομμυρίων η Evergrande

Αναδιάρθρωση χρέους

Σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ , η Evergrande αποκάλυψε ότι είχε συνολικές υποχρεώσεις 2,39 τρισεκατομμυρίων γιουάν από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ελαφρώς χαμηλότερα από τα 2,44 τρισεκατομμύρια γιουάν το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022.

Από τον Ιούνιο, η Evergrande είχε συνολικά περιουσιακά στοιχεία 1,74 τρισεκατομμυρίων γιουάν.

Η Evergrande χρεοκόπησε το 2021 και ανακοίνωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης υπεράκτιου χρέους τον Μάρτιο, έχοντας δυσκολευτεί να ολοκληρώσει τα έργα και να αποπληρώσει προμηθευτές και δανειστές.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η εταιρεία σημείωσε συνδυασμένη ζημιά 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι καθαρές ζημίες για το 2021 και το 2022 ήταν 476 δισεκατομμύρια γιουάν και 105,9 δισεκατομμύρια γιουάν, αντίστοιχα, ως αποτέλεσμα διαγραφών ακινήτων, επιστροφής γης, ζημιών σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και κόστους χρηματοδότησης, ανέφερε η εταιρεία.

Το 2020, προτού η εταιρεία προχωρήσει σε χρεοκοπία, η Evergrande σημείωσε καθαρά κέρδη 8,1 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»