Οι influencers αυτοκινήτων, οι παπαράτσι και τα αστέρια του TikTok ξαναγράφουν την ιστορία του Pebble Beach και των διάσημων δημοπρασιών του, στο Monterey Car Week.

Σύμφωνα με την Χάνα Έλιοτ του  Bloomberg, το Monterey Car Week μπορεί να παρομοιαστεί με ετήσιο «όργιο» δημοπρασιών αυτοκινήτων, σόου, ράλι, παρελάσεων, αγώνων και ντεμπούτων με επίκεντρο το Carmel της Καλιφόρνια.

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που το Quail Motorsports Gathering επισκίασε το Pebble Beach ως το μέρος που όλοι ήθελαν να είναι. Φέτος έμοιαζε με την κυρίως ατραξιόν της Monterey Car Week.

Συλλεκτικά είδη πολυτελείας: Από τις τσάντες στα κλασικά αυτοκίνητα – Η αξία τους αυξάνεται κατά 7% ετησίως

Το Quail Motorsports Gathering περιορίστηκε σε 6.000 επισκέπτες, με τιμές εισιτηρίων μεταξύ 950 και 1.500 δολαρίων. Στο Pebble, τα εισιτήρια VIP κυμαίνονταν από 1.000 έως 4.100 δολ. Το Pebble υπολόγισε τη συνολική προσέλευση την Κυριακή σε 18.000—και όλη την εβδομάδα σε 45.000 από Πέμπτη έως Κυριακή.

Και τα δύο σόου ήταν υπέροχες επιδείξεις σχεδιασμού αυτοκινήτων. Υπήρχαν τα πάντα, από ηλεκτρικές Lamborghini μέχρι κλασικά, όπως η παλιά αγωνιστική Porsche με το παρατσούκλι «El Tigre».

Το Quail Motorsports Gathering ήταν παραδοσιακά μια περιφερειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή πριν από το Pebble. Παρουσίασε υπέροχα παλιά αυτοκίνητα που δεν πληρούσαν απαραιτήτως τις προϋποθέσεις για είσοδο μεταξύ των γαλαζοαίματων αμαξιών της Pebble.

Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Φέτος, το Quail φιλοξένησε περισσότερες από 20 παρουσιάσεις νέων αυτοκινήτων, καθώς και τα κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και ένα μεγάλο αριθμό influencers αυτοκινήτων, παπαράτσι και αστέρια του TikTok.

Σύμφωνα με δεκάδες άτομα με τα οποία μίλησε η δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το Quail 2023 ήταν ο πιο δύσκολος προορισμός και ο πιο επιθυμητός. Κάποιοι πλήρωσαν έως και 4.000 δολ. στη μαύρη αγορά για να βρουν εισιτήριο.

Άλλοι είπαν ότι έφευγαν από το Μοντερέι νωρίς το πρωί της Κυριακής, παρακάμπτοντας εντελώς το Pebble έχοντας ήδη χορτάσει αυτοκίνητα, σαμπάνια και κουβεντούλα.

Τίποτα από αυτά δεν είναι κακό για το Pebble Beach Concours d’Elegance. Η αλλαγή είναι μια ευκαιρία για το Concours που ξεκίνησε το 1950 να λάμψει ως αυτό που πραγματικά είναι – ένα επιβλητικό πάρτι σε κήπο που γιορτάζει τα παλαιότερα, πιο σπάνια και ακριβότερα οχήματα στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να ανταγωνιστεί τη διαφημιστική εκστρατεία του Quail, το οποίο γίνεται λίγο χαοτικό το απόγευμα αφού οι άνθρωποι έχουν περάσει ώρες πίνοντας κάτω από τον καυτό ήλιο.

Αντίθετα, το Pebble, το οποία δεν λανσάρει νέα αυτοκίνητα, αλλά επικεντρώνεται στην παρουσίαση μιας καθαρής κατηγορίας. Ανάμεσα στα δύο γεγονότα, είναι το καλύτερο.

Οι δημοπρασίες στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι βρίσκονται σε μια δική τους κατηγορία, λειτουργώντας ως κράχτης για τις αξίες της αγοράς σε εθνικό επίπεδο. Οι πέντε οίκοι δημοπρασιών -Bonhams, Broad Arrow, Gooding & Co., Mecum και RM Sotheby’s- συγκέντρωσαν περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα.

Μια κορυφαία σημείωση: Οι Vintage Porsche παραμένουν ισχυρές σε σύγκριση με άλλες μάρκες στην αγορά, σύμφωνα με τον Μακίλ Χάγκερτι, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hagerty, στην οποία ανήκει ο οίκος δημοπρασιών Broad Arrow. Έχει να κάνει πολύ με το πώς η εταιρεία προωθεί την κληρονομιά της, είπε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στις 18 Αυγούστου στο Μοντερέι.

«Είναι πραγματικά υπέροχα, έχουν υψηλή απόδοση και είναι αρκετά καλά για να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο Χάγκερτι στην ανταποκρίτρια του Bloomberg.

Ωστόσο, παρά τις υψηλές πωλήσεις της Porsche – και τα εξαιρετικά αποτελέσματα από τις 20 Ferrari της RM Sotheby’s – ο συνολικός απολογισμός της φετινής δημοπρασίας μειώθηκε από 473 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Είναι ένας δείκτης ότι η ζήτηση που είχε συσσωρευτεί λόγω πανδημίας έχει ξεθυμάνει.

Αυτές τις μέρες, οι συλλέκτες και οι λάτρεις είναι λιγότερο πιθανό να ξοδέψουν αλόγιστα κάτι, εκτός εάν ενδιαφέρονται πολύ για το αυτοκίνητο ή/και είναι τέλειο. Οτιδήποτε λιγότερο δεν αξίζει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής