Οι υπηρεσίες δοκιμών και θεραπείας για στρεπτόκοκκο, γρίπη και Covid-19 είναι πλέον διαθέσιμες από φαρμακοποιούς της Walmart σε 12 πολιτείες, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση την Τρίτη. Η Walgreens θα έχει σύντομα μια παρόμοια προσφορά σε 13 πολιτείες. Και οι φαρμακοποιοί της CVS θα αξιολογήσουν τα συμπτώματα και θα συνταγογραφούν αντιιικά φάρμακα για τη γρίπη και κατασταλτικά του βήχα σε 10 πολιτείες, αν και δεν θα προσφέρουν εξετάσεις, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι μεγάλες αμερικανικές αλυσίδες θέλουν να αποσπάσουν ένα μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη, καθώς οι νέοι νόμοι των ΗΠΑ επιτρέπουν στους φαρμακοποιούς να θεραπεύουν κάποιες ασθένειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις – όπως τα τεστ στρεπτόκοκκου για παιδιά ηλικίας έως τριών ετών –  θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρόνο από τις χρονοβόρες και δαπανηρές επισκέψεις στον γιατρό.

Η Rite Aid Corp. επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει υπηρεσίες για ασθενείς. Προσφέρει δοκιμές και θεραπεία που χορηγούνται από φαρμακοποιούς στο Μίσιγκαν και έχει σχέδια να επεκταθεί σε άλλες πολιτείες.

Πολιτική ώθηση

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αξιωματούχοι των ΗΠΑ επέτρεψαν προσωρινά σε φαρμακοποιούς να χορηγούν τεστ και εμβόλια. Αυτό δίνει πολιτική ώθηση πίσω από, τα εδώ και χρόνια προβαλλόμενα επιχειρήματα, ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα από τη χορήγηση φαρμάκων.

Σε πολιτειακές νομοθετικές συνεδριάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, υπήρξαν 178 προτεινόμενα νομοσχέδια σε 38 πολιτείες που σχετίζονται με το πεδίο πρακτικής και την πληρωμή των φαρμακοποιών, σύμφωνα με την Εθνική Συμμαχία Κρατικών Φαρμακευτικών Ενώσεων. Μέχρι το τέλος του έτους, 44 από αυτά έγιναν νόμοι.

Η ομάδα έχει σημειώσει μικρότερη πρόοδο σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Τα Κέντρα Υπηρεσιών Medicare και Medicaid δεν αναγνωρίζουν επί του παρόντος τους φαρμακοποιούς ως παρόχους των θεραπευτικών επιλογών που αναπτύσσουν οι Walmart, Walgreens και CVS. Αυτό σημαίνει ότι η Medicare και η ασφάλιση δεν θα πληρώσουν το λογαριασμό.

Έτσι, παρόλο που το γεωγραφικό αποτύπωμα των μεγάλων εμπόρων λιανικής και των αλυσίδων φαρμάκων τους καθιστά μια βολική επιλογή, οι υπηρεσίες τους μπορεί να μην είναι φτηνές.

Στη Walmart, κοστίζει $70  για αξιολόγηση και μεταξύ $59 και $88 ανά δοκιμή. Η Walgreens είπε ότι το τεστ δύο σε ένα γρίπη και Covid-19 θα έχει κόστος $19,99, συν $44,99  για την αξιολόγηση για θεραπεία.

Η δικομματική νομοθεσία που εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα μονοπάτι για την αποζημίωση των ασθενών. Εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο — ο νόμος περί ισότιμης πρόσβασης της κοινότητας στις υπηρεσίες φαρμακοποιών — θα παρέχει κάλυψη της Medicare των δοκιμών και των θεραπειών που χορηγούνται από φαρμακοποιούς για κοινές αναπνευστικές ασθένειες.

Η αντίδραση των γιατρών

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες γιατρούς και επαγγελματίες υγείας των ΗΠΑ, αντιστέκεται στις αλλαγές. Σε επιστολή προς τους ηγέτες της Βουλής τον Απρίλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της AMA, Τζέιμς Μαντάρα, είπε ότι οι φαρμακοποιοί δεν έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση ή κατάρτιση για να αναλάβουν το ρόλο του γιατρού.

Ο Μαντάρα είπε επίσης ότι το νομοσχέδιο θα συσσωρεύσει νέες ευθύνες σε ήδη υπερφορτωμένους επαγγελματίες, επικαλούμενος μια έρευνα που δείχνει ότι το 91% των κοινοτικών φαρμακοποιών αξιολόγησε τον φόρτο εργασίας τους ως υψηλό ή υπερβολικά υψηλό. Τα τελευταία χρόνια, ορισμένα από αυτά τα προβλήματα οδήγησαν σε προβλήματα προσωπικού, αναγκάζοντας τα φαρμακεία να μειώσουν τις ώρες λειτουργίας των φαρμακείων.

Η Walmart έχει επισημάνει ότι υπάρχει επίσης αυξανόμενη έλλειψη γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Και τα φαρμακεία έχουν πει ότι χρησιμοποιούν τεχνολογία και αυτοματισμό για να ελευθερώσουν χρόνο στους φαρμακοποιούς για να προσφέρουν τις υπηρεσίες.

Έρις

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι νοσηλείες Covid. Αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με μια νέα παραλλαγή, που ονομάζεται Έρις, η οποία έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχεδιάζουν να συναντηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν νέα εμβόλια που θα είναι διαθέσιμα το φθινόπωρο.

Τα άτομα που αναζητούν τις νέες θεραπείες μπορούν να μπουν ή να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για κινητά της Walmart για να κλείσουν ραντεβού. Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε 12 πολιτείες: Αρκάνσας, Κολοράντο, Φλόριντα, Αϊντάχο, Αϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μινεσότα, Νότια Ντακότα, Τενεσί και Ουάσιγκτον.

Ο Χοστ, αντιπρόεδρος του λιανοπωλητή, είπε ότι εκτός από τους ασθενείς που κανονικά επισκέπτονταν έναν γιατρό, η εταιρεία επιδιώκει να προσελκύσει πελάτες που διαφορετικά δεν θα λάμβαναν καθόλου φροντίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή