Η χρηματοδότηση για τρία έργα σε λιμενικές υποδομές της νήσου Θάσου, προϋπολογισμού 226.500 ευρώ, εγκρίθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η χρηματοδότηση για την ένταξη των πράξεων:

1.         «Εκβάθυνση χώρου προσγειάλωσης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι Πρίνου Θάσου», προϋπολογισμού 142.470,55 ευρώ (ΑΔΑ: 9ΚΘΗ4653ΠΩ-1ΘΑ).

2.         «Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών νέου λιμένα Θάσου», προϋπολογισμού 47.931,81 ευρώ (ΑΔΑ: ΨΝ554653ΠΩ-Ν6Γ).

3.         «Ηλεκτροφωτισμός παλιού λιμανιού», προϋπολογισμού 36.164,96 ευρώ (ΑΔΑ: 6ΗΩΛ46453ΠΩ-ΝΦΙ)

Το έργο της «Εκβάθυνσης χώρου προσγειάλωσης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων στο λιμάνι Πρίνου Θάσου», αφορά την εκβάθυνση και στις δύο λιμενολεκάνες (ανατολική και δυτική) του λιμένα, σε ομοιόμορφο βάθος έως 6.00 μ. υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

Το έργο της «Αποκατάστασης λειτουργικών βαθών νέου λιμένα Θάσου» θα πραγματοποιηθεί και αυτή σε ομοιόμορφο βάθος έως 6.00 μ. υπό την επιφάνεια της θάλασσας.

Τέλος, στο έργο «Ηλεκτροφωτισμός παλιού λιμανιού», περιλαμβάνονται εργασίες αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων του δικτύου φωτισμού του παραλιακού μετώπου του Λιμένα Θάσου με νέα φωτιστικά σώματα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την καθαίρεση των παλαιών και την αντικατάσταση με τα νέα σώματα στην ίδια θέση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα