
Αλλαγές στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δια χειρός Βολοντίμιρ Ζελένσκι αφήνουν πολλά περιθώρια για διάφορες σκέψεις όσον αφορά την εξέλιξη του πολέμου.
Ζελένσκι: Ανοιχτός σε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία για το καθεστώς της Κριμαίας
Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε απόψε ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.
Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου προς το έθνος, προαναγγέλλει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αναδιοργάνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας εν καιρώ πολέμου.
Το προεδρικό διάγγελμα
Το διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου είχε ως εξής: «Αυτή την εβδομάδα το Κοινοβούλιο θα κληθεί να πάρει μια απόφαση όσον αφορά το προσωπικό. Θέλω να σας μιλήσω γι’ αυτήν τώρα. Αποφάσισα να αντικαταστήσω τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας.
Ο Ολέξιι Ρέζνικοφ έχει περάσει περισσότερες από 550 ημέρες πολέμου πλήρους κλίμακας.
Πιστεύω ότι το υπουργείο χρειάζεται νέες προσεγγίσεις και άλλες μορφές αλληλεπίδρασης τόσο με τον στρατό όσο και με την κοινωνία γενικότερα. Τώρα ο Ρουστέμ Ουμέροφ θα ηγηθεί του υπουργείου.
Το Βερχόβνα Ράντα γνωρίζει καλά αυτό το άτομο και ο κ. Ουμέροφ δεν χρειάζεται πρόσθετες συστάσεις. Περιμένω από το Κοινοβούλιο να στηρίξει αυτόν τον υποψήφιο».
Διάδρομος για τα σιτηρά
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για τους «τρόπους να διασφαλιστεί η λειτουργία» του διαδρόμου που δημιούργησε το Κίεβο στη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών.
«Συζητήσαμε επίσης τους τρόπους να διασφαλιστεί η λειτουργία του διαδρόμου για τα σιτηρά και να ενισχυθεί η ασφάλεια της περιοχής της Οδησσού», στη νοτιοανατολική Ουκρανία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γάλλο πρόεδρο.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές