Με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος τροφοδοτούμενος από την άνοδο των μετοχών ακινήτων, οδήγησε σε κέρδη στην περιοχή.

Ο HSI σημείωσε άνοδο 2,5%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής χώρας έκλεισαν επίσης σε θετικό έδαφος, με τον δείκτη αναφοράς CSI 300 να σημειώνει άνοδο 1,33%.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέβηκε επίσης 0,7% για να κλείσει στις 32.939,18, σημειώνοντας ένα σερί έξι ανοδικών συνεδριάσεων φτάνοντας επίσης και στο υψηλότερο επίπεδό του για πάνω από ένα μήνα. Ο Topix έκλεισε 1,02% υψηλότερα στις 2.373,73, σημειώνοντας επίσης έξι συνεχόμενες ημέρες ανόδου.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,56% και έκλεισε στις 7.318,8 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,81% μέχρι να κλείσει στις 2.584,55 – το υψηλότερο επίπεδό του σε πάνω από δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ο Kosdaq υποχώρησε οριακά, κλείνοντας στις 919,16 μονάδες.

Οι μετοχές ακινήτων του Χονγκ Κονγκ βρέθηκαν στο επίκεντρο σήμερα, σε αντίθεση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κινεζική εταιρεία Country Garden Holdings.

Όπως διέρρευσε, η τελευταία κέρδισε έγκριση για την παράταση των πληρωμών σε ένα ομόλογο το Σαββατοκύριακο και ορισμένες από τις κινεζικές τράπεζες μείωσαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων την Παρασκευή.

Οι μετοχές της Country Garden έκαναν άλμα 7,87%, ενώ οι μετοχές της Evergrande σημείωσαν άνοδο 7,27%. Επίσης η Longfor Group έκλεισε με άνοδο 9,44% και η China Resources Land κέρδισε 9,8%. Ο δείκτης Hang Seng Mainland Properties σημείωσε άνοδο 7,32%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 25 Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές