Με απώλειες έκλεισαν ως επί το πλείστον σήμερα οι αγορές της Ασίας, καθώς η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,1% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, την ώρα που οι επενδυτές αφομοίωναν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα σε ολόκληρη την περιοχή.

Πετρέλαιο: «Σκαρφάλωσαν» οι τιμές στα 89 δολάρια το βαρέλι

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των απωλειών στην Ασία και υποχώρησε κατά 1,98%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας βρέθηκαν επίσης σε αρνητικό έδαφος, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,83%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διολίσθησε κατά 0,09% και έκλεισε στις 2.582,18 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε κέρδη 0,25% και έκλεισε στις 921,48 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και κέρδισε 0,3%, κλείνοντας στις 33.036,76 μονάδες, σημειώνοντας ένα σερί επτά ημερών. Επίσης ξεπέρασε το όριο των 33.000 μονάδων από την 1η Αυγούστου. Ο Topix σημείωσε άνοδο 0,17% και έκλεισε στις 2.377,85 μονάδες, καταγράφοντας επίσης ανοδικό σερί επτά ημερών.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 4,1%, παρατείνοντας την παύση της νομισματικής σύσφιξης επί τρεις συνεχόμενους μήνες. Ο Διοικητής της RBA, Philip Lowe, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι ο πληθωρισμός στην Αυστραλία έχει κορυφώσει και έχει αρχίσει η πορεία αποκλιμάκωσης. «Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός και θα παραμείνει έτσι για αρκετό καιρό ακόμη», πρόσθεσε ο Lowe.

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με έρευνα της Caixin, ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας κατέγραψε την πιο αργή επέκταση από τον Δεκέμβριο του 2022. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της Caixin για τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 51,8, από 54,1 τον Ιούλιο. Παρ’ όλα αυτά, οι εταιρείες παρέμειναν αισιόδοξες για τις 12μηνες προοπτικές και υποστήριξαν την περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης σε ολόκληρο τον τομέα.

Επίσης, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο, σύμφωνα με έρευνα της τράπεζας au Jibun. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών της χώρας διαμορφώθηκε στο 54,3 τον Αύγουστο, αμετάβλητος σε σχέση με τις έκτακτες εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Αυγούστου και υψηλότερος από το 53,8 του Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές