Να αντιδράσει μετά το διήμερο σφυροκόπημα επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τη μεταβλητότητα όμως να είναι παρούσα και να εμποδίζει την ανάκαμψη που προσπαθούν αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 1.269,18 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει τα 13 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Αν και στα πρώτα λεπτά βρέθηκε στις 1.263 μονάδες, δηλαδή μία μονάδα πάνω από τα χαμηλά του Αυγούστου, το ανοδικό γύρισμα σε μερίδα τραπεζικών τίτλων και τα σημαντικά κέρδη του ΟΠΑΠ (λόγω αποτελεσμάτων και προμερίσματος), έδωσαν τις στηρίξεις που χρειαζόταν η αγορά για να αποφύγει τη δοκιμασία. Ωστόσο, ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί, ο γενικός δείκτης έχει χάσει τη στήριξη των 1.280 μονάδων, ενώ εάν χάσει και τα χαμηλά του Αυγούστου επόμενο σκαλοπάτι είναι οι 1.250 μονάδες.

Στη μεγάλη, όμως, εικόνα, το κλίμα δεν είναι θετικό, ειδικά μετά τη χθεσινή βουτιά, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που όλοι περιμένουν την Παρασκευή και την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο DBRS. Και πέραν του χθεσινού -2,47%, ήταν η τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, με το ΧΑ να ξαναχάνει τον ανοδικό του βηματισμό από τις 1.318 μονάδες που βρισκόταν στις 29 Αυγούστου. Και μόνο αυτό το στοιχείο, εντείνει την επιφυλακτικότητα των αγοραστών.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΠΑΠ, Aegean, Alpha Bank και Εθνική ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Βιοχάλκο, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ. Από την άλλη, αρνητικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Σαράντης, ΟΤΕ, Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Quest, Cenergu, Autohellas και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών