Στο κενό φαίνεται ότι πέφτει η προσπάθεια αντίδρασης σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τη μεταβλητότητα όμως να είναι παρούσα και να εμποδίζει την ανάκαμψη που προσπάθησαν αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 1.269,18 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει τα 13 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η κίνηση στην αγορά έχει αλλάξει αρκετές φορές, με το διακύβευμα σήμερα να είναι η διατήρηση των πρόσφατων χαμηλών του Αυγούστου, δηλαδή οι 1.262 μονάδες. Ωστόσο, δεν λείπουν οι στηρίξεις από μερίδα τίτλων, όπως ο ΟΠΑΠ (λόγω αποτελεσμάτων και προμερίσματος), οι οποίες όμως πρέπει να ενισχυθούν για να αποφύγει τη δοκιμασία σε χαμηλότερα επίπεδα. Τεχνικά, ο κίνδυνος παραμένει, αφού ο γενικός δείκτης έχει χάσει τη στήριξη των 1.280 μονάδων, ενώ εάν χάσει και τα χαμηλά του Αυγούστου επόμενο σκαλοπάτι είναι οι 1.250 μονάδες.

Στη μεγάλη όμως εικόνα, το κλίμα δεν είναι θετικό, ειδικά μετά τη χθεσινή βουτιά, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που όλοι περιμένουν την Παρασκευή και την επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο DBRS. Και πέραν του χθεσινού -2,47%, ήταν η τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, με το ΧΑ να ξαναχάνει τον ανοδικό του βηματισμό από τις 1.318 μονάδες που βρισκόταν στις 29 Αυγούστου. Και μόνο αυτό το στοιχείο, εντείνει την επιφυλακτικότητα των αγοραστών.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι Πειραιώς, Quest, Cenergy, Λάμδα, Autohellas, Motor Oil και Coca Cola, ενώ πτωτικά κινούνται και οι Jumbo, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Eurobank, Alpha bank, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ. Θετικά κινούνται, από την άλλη, ΟΠΑΠ, Aegean, Τιτάν, Εθνική και Τέρνα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών