Ακτιβιστές που διαδήλωναν για την προστασία του περιβάλλοντος πέταξαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι , μια τάρτα με κρέμα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για τις εκπομπές άνθρακα της αεροπορικής εταιρείας τη στιγμή που ο ίδιος ετοίμαζε τη δική του διαμαρτυρία για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην ιρλανδική εταιρεία.

«Καλώς ήλθατε στο Βέλγιο. Σταματήστε τη ρύπανση», φώναξαν δύο ακτιβίστριες αφού πέταξαν δύο τάρτες με κρέμα στο πρόσωπο και το πίσω μέρος του κεφαλιού του Ο’ Λίρι. «Εύγε», αντέδρασε ειρωνικά ο ίδιος, σκουπίζοντας το πρόσωπό του μπροστά στις κάμερες.

Το συμβάν σημειώθηκε στη μέση του δρόμου, ενώ το αφεντικό της ιρλανδικής εταιρείας ετοιμαζόταν να μιλήσει σε δημοσιογράφους διαμαρτυρόμενος για τις απεργίες που πλήττουν την εταιρεία στο Βέλγιο. Μάλιστα, ο Ο’ Λίρι, τη στιγμή της επίθεσης που δέχθηκε, έστηνε ένα χάρτινο ομοίωμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντε Λάιεν για στο πλαίσιο της δικής του διαμαρτυρίας.

Γιατί η Ryanair παρομοιάζει την Ιταλία με Σοβιετική Ένωση του 1927

«Η πιο ρυπογόνος αεροπορική εταιρεία»

Το think tank Μεταφορές και Κλίμα (T&E) με έδρα τις Βρυξέλλες εκτιμά ότι η Ryanair εξέπεμψε 13,3 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα το 2022, καθιστώντας την την πιο ρυπογόνο αεροπορική εταιρεία.

Η Ryanair λέει ότι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών που χωράει στο αεροσκάφος της και του μικρού αριθμού κενών θέσεων. Σχεδιάζει να πραγματοποιεί το 12,5% των πτήσεων με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα έως το 2030.

Ο Ο’ Λίρι αστειεύτηκε αργότερα για τη διαμαρτυρία. «Το μόνο μου παράπονο ήταν ότι η τάρτα ήταν με υποκατάστατα συστατικά και δεν ήταν νόστιμη», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Στον ίδιο ειρωνικό τόνο, φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό της Ryanair στο X (πρώην Twitter), δείχνουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας λερωμένο με τις τάρτες. «Θερμό καλωσόρισμα στις Βρυξέλλες σήμερα», «Αντί να αγοράζατε τάρτες, θα μπορούσα να είχα αγοράσει μια πτήση από το Βέλγιο στην ίδια τιμή», ήταν ορισμένες από τις αναρτήσεις.

Νωρίτερα σήμερα οι πιλότοι της Ryanair με έδρα το αεροδρόμιο του Σαρλερουά στο Βέλγιο κήρυξαν νέα απεργία στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου, την τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε δύο μήνες. Οι πιλότοι κατηγορούν την εταιρεία ότι δεν σέβεται τους κανονισμούς και ζητούν καλύτερους μισθούς και περισσότερο χρόνο ανάπαυσης.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία επικρίνεται τακτικά από συνδικάτα του κλάδου για τις μεθόδους διαχείρισης του προσωπικού και τις συνθήκες εργασίας των πιλότων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.