Νέα αλλαγή πορείας επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς μετά την κατάβαση στις 1.234 μονάδες, αποκρούει τους πωλητές και βάζει στόχο και πάλι τις 1.250 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,12% στις 1.248,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 50 εκατ. ευρώ.

HelleniQ Energy: Βλέπει έως +20% η Euroxx

Έντονη μεταβλητότητα, μεγάλες αλλαγές στις διακυμάνσεις και νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το ΧΑ, το οποίο παλεύει με τις μεγάλες αδυναμίες του. Η πρώτη αδυναμία είναι οι πολιτικές προεκτάσεις που έχουν οι πρόσφατες καταστροφές των πυρκαγιών και των πλημμυρών στη χώρα για το έργο της κυβέρνησης και η δεύτερη η πιθανότητα τελικά να μην έρθει η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα σήμερα από τον οίκο DBRS. Για την οποία το Χρηματιστήριο έχει προεξοφλήσει όλους αυτούς τους μήνες ότι θα δοθεί, και έχει κάνει τρελή ανοδική κούρσα 11 μήνες.

Βέβαια, ουδείς αποκλείει και το σενάριο της επίμονης κατοχύρωσης κερδών από front runners funds, τα οποία πήραν αυτό που ήθελαν, δηλαδή επωφελήθηκαν από το πολύμηνο ράλι και ήρθε η ώρα του «ταμείου». Σε κάθε περίπτωση, η μεταβλητότητα είναι υπέρμετρη, καθώς όλα τα σενάρια τόσο για τον DBRS όσο και για τους κυβερνητικούς χειρισμούς είναι ανοιχτά.

Η εικόνα των μετοχών

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, Alpha Bank, Jumbo, Εθνική και ΕΛΧΑ πρωτοστατούν στην αντίδραση, ενώ θετικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ. Από την άλλη, οι πιέσεις είναι μεγάλες σε Autohellas, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια και Τιτάν, ενώ αρνητικά κινούνται οι Πειραιώς, Βιοχάλκο, Motor Oil, Cenergy, Eurobank και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών