Τη μεγαλύτερη πτώση παγκοσμίως καταγράφει ο υπερπλούσιος πληθυσμός της Ασίας, όπως αναφέρει το CNBC.

Ο εξαιρετικά πλούσιος πληθυσμός της Ασίας μειώθηκε κατά περίπου 10,9% πέρυσι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη περιφερειακή πτώση στον κόσμο, όπως προκύπτει από έκθεση της εταιρείας δεδομένων Altrata.

S&P: Ινδία και Ασία-Ειρηνικός ηγούνται της παγκόσμιας ανάπτυξης

Στην Ασία η μεγαλύτερη πτώση

«Ο εξαιρετικά πλούσιος πληθυσμός της Ασίας μειώθηκε κατά 11% το 2022, το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλη περιοχή, σε 108.370 άτομα», αναφέρει η έκθεση, αποδίδοντας την πτώση στο αυστηρό lockdown της Κίνας, στον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και στα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Οι ιδιώτες με εξαιρετικά υψηλή περιουσία (UHNW) είναι εκείνοι με καθαρή περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η συνολική καθαρή αξία του υπερπλούσιου πληθυσμού της Ασίας ήταν στα 12,13 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 11,73 τρισεκατομμύρια δολάρια της Ευρώπης.

Η υπόλοιπες περιοχές

Η Ευρώπη κατέγραψε τη δεύτερη χειρότερη περιφερειακή επίδοση, με πτώση 7,1% και 100.850 άτομα υψηλής καθαρής περιουσίας. Οι άμεσες επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν σημαντικές, ανέφερε η έκθεση.

Η Βόρεια Αμερική, η μεγαλύτερη αγορά υπερπλούσιων στον κόσμο με συνολική καθαρή αξία 16,47 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σημείωσε πτώση 4% σε 142.990 άτομα, σύμφωνα με την έκθεση.

Η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επιθετικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ανέφερε η έκθεση.

Η Μέση Ανατολή, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική σημείωσαν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των UHNW ατόμων. Η Μέση Ανατολή κατέγραψε άλμα 15,7% στον υπερπλούσιο πληθυσμό της – που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων, ενώ η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική είδαν αύξηση 17,5%.

Το παράδειγμα της Ινδίας

Από τις 10 κορυφαίες τοποθεσίες UHNW που αναφέρονται στην έκθεση, οι οποίες περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, μόνο η Ινδία είδε αύξηση των UHNW ατόμων.

«Η Ινδία ήταν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου το 2022, γεγονός που στήριξε την αύξηση κατά 3% στον UHNW πληθυσμό της», υπογράμμισε η Altrata. Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε κατά 7,8% το τρίμηνο του Ιουνίου, σηματοδοτώντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και ένα χρόνο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώθηκε πτώση άνω του 5,4% στον υπερπλούσιο πληθυσμό – η πρώτη ετήσια μείωση εδώ και τέσσερα χρόνια.

Παρά την πρόσφατη αστάθεια, η Altrata αναμένει αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού των υπερπλούσιων τα επόμενα πέντε χρόνια, από 395.070 σε 528.100, προβλέποντας αξιοσημείωτες αυξήσεις στην Ασία. Η Βόρεια Αμερική αναμένεται επίσης να διατηρήσει τη θέση της ως η κορυφαία υπερπλούσια περιοχή στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή