Η παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα, αλλά και οι πωλήσεις κατέγραψαν ετήσια αύξηση 7,4% και 7,9% αντίστοιχα κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2023 με σταθερή αύξηση, σύμφωνα με τον Γουάνγκ Γουεϊμίνγκ, αξιωματούχο του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Οι δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια μιας χθεσινής συνέντευξης Τύπου, με τον ίδιο αξιωματούχο να τονίζει ότι η Κίνα καταβάλλει προσπάθεια, προκειμένου να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις οχημάτων κατά 3% στις 27 εκατομμύρια μονάδες το 2023.

Το μυστηριώδες «Project 42» της Tesla που μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Ο Γουάνγκ πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη για το Πεκίνο να ενισχύσει τον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων και να οργανώσει συνέργειες στο επίπεδο της πολιτικής για τη σταθεροποίηση, αλλά και για τη διεύρυνση των πωλήσεων οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας, αλλά και οχημάτων που διαθέτουν κινητήρες πετρελαίου.

«Εσπασε» το ορόσημο των 2 εκατ. οχημάτων η Tesla στη Σαγκάη

Στο μεταξύ, η μέγα-βιομηχανική μονάδα της Tesla στην Σαγκάη ολοκλήρωσε την περασμένη Τετάρτη, την παραγωγή δύο εκατομμυρίων οχημάτων, με το όχημα του αντίστοιχου σειριακού αριθμού να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής.

Πρόκειται για την επίτευξη ενός νέου σημαντικού στόχου αναφορικά με το ρυθμό παραγωγής των οχημάτων της Tesla στη Σαγκάη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η κατασκευή της αναφερόμενης εργοστασιακής μονάδας, της πρώτης μεγαβιομηχανικής μονάδας που διαθέτει η Tesla εκτός των ΗΠΑ, άρχισε τον Ιανουάριο του 2019, ενώ η παραγωγή του πρώτου οχήματος ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους

Η ίδια εργοστασιακή μονάδα συμπλήρωσε την παραγωγή ενός εκατομμυρίου οχημάτων σε χρονική περίοδο 30 μηνών, ενώ επέτυχε την ολοκλήρωση της παραγωγής του δεύτερου εκατομμυρίου των οχημάτων της, σε χρονική περίοδο μικρότερη των 13 μηνών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή