Οι προεδρικές εκλογές του 2024 πλησιάζουν, ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη δηλώσει πως διεκδικεί την προεδρία για ακόμα μία τετραετία, όμως από ότι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών ανησυχούν για την ηλικία του προέδρου. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες, ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει για ακόμη μία φορά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μπαίνοντας στην κούρσα της διεκδίκησης του προεδρικού θώκου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση του CNN, το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι οποιοσδήποτε υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία θα ήταν καλύτερος από τον Μπάιντεν στις εκλογές του επόμενου έτους και το 49% δήλωσαν ότι η ηλικία του Μπάιντεν ήταν η μεγαλύτερη ανησυχία τους για τον ίδιο ως υποψήφιο το 2024. Το συνολικό ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν στη δημοσκόπηση ήταν 39% και μόλις 74% μεταξύ των Δημοκρατικών.

Μπάιντεν: Ο επικός σχολιασμός του για τη φωτογραφία του κρατούμενου Τραμπ

Χάνει ο Μπάιντεν κόντρα στους υποψήφιους προέδρους των Ρεπουμπλικάνων

Πέραν όμως των ανωτέρω, η δημοσκόπηση αυτή δείχνει ότι σε υποθετικές αναμετρήσεις με τους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο Μπάιντεν χάνει από τους περισσότερους πιθανούς αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένου και του Τραμπ.

Για παράδειγμα, η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι προηγείται του Μπάιντεν κατά 6 μονάδες σε μια θεωρητική αναμέτρηση των γενικών εκλογών μεταξύ των δύο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CNN.

Οι πολίτες ανησυχούν για την ηλικία του Τζο Μπάιντεν

Τζο Μπάιντεν

Τι λένε στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών

Για να δικαιολογήσουν τα αρνητικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πολλοί Δημοκρατικοί έσπευσαν να πουν πως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να δώσουν μεγάλη σημασία στις δημοσκοπήσεις, αλλά και ότι η εκστρατεία του χρησιμοποιεί ήδη πόρους για την κινητοποίηση των ψηφοφόρων και την προβολή διαφημίσεων σε πολιτείες που δίνουν μάχη.

Παρά ταύτα, η πραγματικότητα είναι ότι η δημοσκόπηση  είναι μόνο η τελευταία σε μια σειρά ανησυχητικών ερευνών που δείχνουν ότι η αποδοχή του Μπάιντεν παραμένει στάσιμη και η ηλικία του συνεχίζει να αποτελεί ανησυχία για τους ψηφοφόρους.

Τι δείχνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Αν και αρκετοί Δημοκρατικοί στρατηγικοί αναλυτές και δημοσκόποι δήλωσαν ότι δεν θα έδιναν μεγάλη σημασία στη δημοσκόπηση του CNN από μόνη της, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης πρόσφατων ερευνών που έδειξαν ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν για την ηλικία του Μπάιντεν. Ο πρόεδρος είναι 80 ετών και θα ήταν 86 ετών στο τέλος μιας πιθανής δεύτερης θητείας.

Μια δημοσκόπηση της Wall Street Journal που διεξήχθη στις 24-30 Αυγούστου έδειξε ότι το 42% των ψηφοφόρων εγκρίνει την απόδοση του Μπάιντεν ως προέδρου και το 73% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσε ότι η φράση «πολύ μεγάλος για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος» περιγράφει καλά τον Μπάιντεν.

Μια δημοσκόπηση του Associated Press/NORC που διεξήχθη επίσης στα τέλη Αυγούστου διαπίστωσε ότι το 77% των Αμερικανών και το 69% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος για μια δεύτερη θητεία, αν και το 82% των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι πιθανότατα ή σίγουρα θα τον υποστήριζαν ως υποψήφιο του κόμματος.

Έτοιμη να αναλάβει την προεδρία η Κάμαλα Χάρις

Η αντιπρόεδρος Χάρις, η οποία αυτή την εβδομάδα ταξίδεψε στην Ινδονησία, παραχώρησε συνεντεύξεις στο Associated Press και στο CBS News. Και στις δύο περιπτώσεις, ρωτήθηκε για την ετοιμότητά της να υπηρετήσει ως πρόεδρος. Η Χάρις δήλωσε ότι είναι έτοιμη να υπηρετήσει ως αρχιστράτηγος «αν χρειαστεί», αλλά πρόσθεσε: «Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι μια χαρά».

«Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι: εργάζομαι με τον Τζο Μπάιντεν κάθε μέρα», δήλωσε η Χάρις στο CBS. «Το έργο που υπό την ηγεσία του Τζο Μπάιντεν έχει επιτελέσει η κυβέρνησή μας είναι μετασχηματιστικό. Νομίζω ότι ο αμερικανικός λαός θέλει πάνω απ’ όλα έναν ηγέτη που πραγματικά κάνει πράγματα.»

Κάμαλα Χάρις – Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Δεν υπάρχει εναλλακτική στους Δημοκρατικούς

Ακόμη, από την δημοσκόπηση  διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των Δημοκρατικών ή των ανεξάρτητων που τείνουν προς τους Δημοκρατικούς θέλουν κάποιον άλλον εκτός του Μπάιντεν ως υποψήφιο, η συντριπτική πλειοψηφία δεν μπορούσε να κατονομάσει μια συγκεκριμένη εναλλακτική λύση, υπογραμμίζοντας την πραγματικότητα ότι ο Μπάιντεν είναι ο βασικός υποψήφιος του κόμματος ενόψει του κύκλου του 2024.

Αν και ο Μπάιντεν δεν απειλείται από κάποιον ισχυρό παράγοντα που θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι ο Λευκός Οίκος και η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου θα πρέπει να διαμορφώσουν μια απάντηση στις ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία του, οι οποίες δεν δείχνουν σημάδια ότι θα εξαφανιστούν.

Ο Τζιμ Κέσλερ, συνιδρυτής της κεντρώας δεξαμενής σκέψης Third Way, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί γενικά για τη δημοσκόπηση του CNN, αλλά υπογραμμίζει την πραγματικότητα ότι η ηλικία του Μπάιντεν είναι στην κορυφή του μυαλού πολλών ψηφοφόρων και θα αποτελέσει σημείο επίθεσης για τους Ρεπουμπλικάνους.

«Θα υπάρξουν 500 δημοσκοπήσεις από τώρα μέχρι τις εκλογές»

«Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν δεν πρόκειται να ταραχτεί από αυτό, διότι η άποψή τους είναι ότι θα υπάρξουν 500 δημοσκοπήσεις από τώρα μέχρι την ημέρα των εκλογών», δήλωσε την Πέμπτη στο CNN η πρώην διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και επί μακρόν σύμβουλος του Μπάιντεν, Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

«Αλλά υπάρχουν πολλές πληροφορίες που δεν υπάρχουν εδώ», συνέχισε. «Αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι οι εκστρατείες δεν γίνονται στο κενό. Και εναπόκειται στην εκστρατεία του Μπάιντεν να κάνει αυτές τις εκλογές μια επιλογή και να τις κάνει να αφορούν την αντίθεση μεταξύ αυτού που προσφέρουν οι Ρεπουμπλικάνοι και αυτού που προσφέρει ο Μπάιντεν».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα