Η Goldman Sachs ετοιμάζεται να επιβάλει άλλον έναν γύρο περικοπών θέσεων εργασίας για υπαλλήλους που θεωρούνται «χαμηλών επιδόσεων» και οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν ήδη από τον επόμενο μήνα.

Η σχεδιαζόμενη κίνηση είναι μέρος μιας ετήσιας άσκησης που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ 1% και 5% των εργαζομένων σε ολόκληρη την εταιρεία να χάσουν τη δουλειά τους. Η Goldman στοχεύει έναν αριθμό στο χαμηλότερο όριο αυτού του εύρους σε τμήματα των βασικών επενδυτικών τραπεζικών και εμπορικών δραστηριοτήτων της και στοχεύει να ξεκινήσει τη διαδικασία στα τέλη Οκτωβρίου, ανέφεραν γνώστες στους Financial Times.

Goldman Sachs: Πουλάει μέρος του τμήματος διαχείρισης περιουσίας

Το 1% του συνολικού αριθμού προσωπικού της Goldman θα ισοδυναμούσε με περίπου 440 θέσεις εργασίας.

Η λεγόμενη κατανομή στρατηγικών πόρων είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι πέρυσι, όταν οι απώλειες θέσεων εργασίας ήταν επίσης στο χαμηλότερο άκρο του ιστορικού εύρους.

Διευθυντές σε όλη την Goldman έχουν συντάξει λίστες με υπαλλήλους που θα μπορούσαν να απολυθούν, σύμφωνα με πηγές των FT.

Χιλιάδες περικοπές φέτος

Η Goldman έχει καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας φέτος. Τον Ιανουάριο έκοψε περίπου 3.200 θέσεις εργασίας, ή το 6,5% του εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά τη δραματική επιβράδυνση της επενδυτικής τραπεζικής δραστηριότητας και τις απώλειες στις καταναλωτικές τραπεζικές εργασίες της. Ορισμένα ανώτερα στελέχη έχουν επίσης αποχωρήσει από την τράπεζα.

Οι μισθολογικές παροχές στην τράπεζα ήταν πολύ χαμηλότερες για το 2022 και ο συνδυασμός απολύσεων και μέτριων μπόνους έχει χτυπήσει το ηθικό.

Σε συνέντευξή του στο CNBC την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον είπε ότι «η καρικατούρα που ζωγραφίστηκε [για εμένα] δεν είναι κάτι που αναγνωρίζω. Καταλαβαίνω γιατί είναι ενδιαφέρον για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν είναι αυτό στο οποίο επικεντρώνονται οι άνθρωποι της Goldman Sachs».

Παραδέχτηκε ότι το 2022 ήταν η πρώτη φορά σε πάνω από μια δεκαετία που υπήρξε σημαντική μείωση των αποζημιώσεων και είναι κάτι που συμβάλει στη δυσαρέσκεια στην τράπεζα.

Στο μεταξύ, τα καθαρά κέρδη της Goldman μειώθηκαν κατά 35% για τους πρώτους έξι μήνες του 2023 και οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται για άλλη μια απογοητευτική χρονιά στα μπόνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή