Η περιπέτεια για τους 734 επιβάτες ξεκίνησε όταν η άγκυρα του «Fast Ferries Andros» μπλέχτηκε με τις άγκυρες άλλων δύο πλοίων λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Έτσι, το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Ραφήνας μέχρι να έρθουν τρία ρυμουλκά.

Το «Fast Ferries Andros», που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος, έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες στο τοπικό μέσο rpn.gr, καθώς έγινε τρεις φορές επακούμβηση με το πλοίο «Αικατερίνη Π», όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών.

Το «Αικατερίνη Π» με μία άγκυρα, κατέπλευσε με ασφάλεια στο Λαύριο μεταφέροντας 391 επιβάτες. Όσοι δεν έχουν Ι.Χ. μεταφέρονται με λεωφορεία της ακτοπλοϊκής εταιρίας στη Ραφήνα.

Θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» που είχε μπλεχτεί

To «Fast Ferries Andros» έξω από το λιμάνι της Ραφήνας

Κανονικά τα δρομολόγια για «Champion jet» και «Αndros Qeen»

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα στο σημείο όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, αναμένεται να καταπλεύσουν τρία ρυμουλκά προκειμένου να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι.

Παράλληλα θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» που είχε μπλεχτεί μαζί με την άγκυρα του «Aικατερίνη Π» και του «Super ferry».

Το τρίτο εμπλεκόμενο στο ατύχημα πλοίο, το «Super ferry», απέπλευσε κανονικά για το δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κατάπλου και απόπλου πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας από το συμβάν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το «Champion jet» και το «Αndros Queen» θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους από το λιμάνι της Ραφήνας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά