Η χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Κίνας μείωσε την Κυριακή τη στάθμιση κινδύνου που αποδίδει στις συμμετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών σε μετοχές blue-chip και μετοχές τεχνολογίας, ενθαρρύνοντάς τις να επενδύσουν περισσότερο στο χρηματιστήριο της χώρας.

Η Εθνική Διοίκηση Χρηματοοικονομικού Κανονισμού (NAFR) ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η στάθμιση κινδύνου για τα στοιχεία του δείκτη CSI300 θα μειωθεί στο 0,3 από 0,35, ενώ για τις μετοχές που είναι εισηγμένες στην αγορά STAR της Σαγκάης που εστιάζεται στην τεχνολογία θα μειωθεί στο 0,4, από 0,45.

Κίνα: Η «Δρόμος του Μεταξιού» είναι στρωμένος με «αγκάθια»

Μια χαμηλότερη στάθμιση κινδύνου απελευθερώνει περισσότερα κεφάλαια προς επένδυση από τους ασφαλιστές.

Επιπλέον, η κινεζική εποπτική αρχή μείωσε τη στάθμιση κινδύνου που αποδίδει σε επενδύσεις σε Real Estate Investment Trusts (REITs δηλαδή εταιρείες που κατέχουν, διαχειρίζονται ή χρηματοδοτούν ακίνητα που παράγουν εισόδημα), που στην Κίνα διοχετεύουν χρήματα κυρίως σε έργα υποδομής.

Καθόρισε επίσης μια σχετικά χαμηλή στάθμιση κινδύνου για επενδύσεις ιδιωτικών μετοχών στους στρατηγικούς και αναδυόμενους τομείς της Κίνας.

Μέτρα τόνωσης της εμπιστοσύνης των επενδυτών

Η Κίνα αποκάλυψε μια σειρά από μέτρα για να τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να αναζωογονήσει το χρηματιστήριο της. Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται η μείωση κατά το ήμισυ του τέλους χαρτοσήμου στις συναλλαγές μετοχών και η επιβράδυνση του ρυθμού των αρχικών δημόσιων προσφορών (IPOs).

Ερχεται τρίτο χρηματιστήριο

Σημειώνεται πως η Κίνα ανακοίνωσε προ ημερών το σχέδιό της για τη δημιουργία ενός τρίτου χρηματιστηρίου για την εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στη Διεθνή Έκθεση για το Εμπόριο Υπηρεσιών, δήλωσε ότι η νέα αγορά μετοχών θα είναι στο Πεκίνο.

Η ηπειρωτική Κίνα διαθέτει σήμερα δύο μεγάλες αγορές με έδρα τον οικονομικό κόμβο της Σαγκάης και τη νότια πόλη Σενζέν.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι κινεζικές εταιρείες δέχονται έντονη πίεση στο εσωτερικό και στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή