Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στη σύλληψη πάνω από 500 ακτιβιστών υπέρ της προστασίας του κλίματος, τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα διαδηλώσεων κατά κρατικών επιδοτήσεων στη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων.

Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στον αυτοκινητόδρομο Α12 το μεσημέρι, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των αρχών να μην κλείσουν αυτή την μεγάλη οδική αρτηρία.

Χθες Σάββατο περίπου 2.400 διαδηλωτές συνελήφθησαν καθώς περίπου 10.000 ακτιβιστές έκλεισαν επί ώρες τον ίδιο αυτοκινητόδρομο.

Η οργάνωση Extinction Rebellion, που διοργάνωσε τις κινητοποιήσεις, είπε ότι διαδηλωτές θα επιχειρούν καθημερινά να κλείνουν τον αυτοκινητόδρομο μέχρις ότου η ολλανδική κυβέρνηση σταματήσει να χρησιμοποιεί δημόσιους πόρους για να επιδοτεί τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Παρέμβαση στην έκθεση του Μονάχου

Ακτιβιστές για το κλίμα και την προστασία του πλανήτη έκαναν μια τολμηρή δήλωση στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, λίγο πριν ανοίξει για το κοινό η εκδήλωση IAA Mobility 2023.

Η διαμαρτυρία που διοργανώθηκε από την Greenpeace είχε ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην αυτοκινητοβιομηχανία, βυθίζοντας εικονικά μέρη οχημάτων σε μια λίμνη μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την ημέρα Τύπου της έκθεσης και περιείχε τμήματα τριών διαφορετικών οχημάτων: ένα σεντάν Mercedes-Benz E-Class W210, ένα SUV VW Touareg πρώτης γενιάς και την οροφή ενός απροσδιόριστου μοντέλου.

Αυτά τα εικονικά οχήματα τοποθετήθηκαν στη ρηχή λίμνη για να δημιουργήσουν την εντύπωση πραγματικών οχημάτων βυθισμένων στο νερό.

Δύο ακτιβιστές κάθισαν δίπλα στα εικονικά οχήματα, κρατώντας πανό με το σήμα της Greenpeace και μηνύματα όπως “Συρρικνώσου τώρα ή βυθίσου αργότερα”.

Το σύνθημα αυτό τόνιζε την επείγουσα ανάγκη μείωσης των εκπομπών για την αποτροπή των καταστροφικών συνεπειών της υπερθέρμανσης του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των πλημμυρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green