Aνοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και της απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αναμένονται την Τετάρτη και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Πετρέλαιο: Τρομάζουν οι προβλέψεις για τις τιμές – Τι λένε οι αναλυτές της UBS

Το αργό μπρεντ, ο διεθνής δείκτης αναφοράς, κινείται ανοδικά κατά 0,4% στα 90,99 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο αμερικανικός δείκτης West Texas Intermediate αυξάνεται 0,5% στα 87,69 δολάρια.

Οι ΗΠΑ δημοσιεύουν στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη, τα οποία θα τροφοδοτήσουν τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με το αν τα επιτόκια θα πρέπει να παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή αν θα γίνει μια παύση. Επιπλέον η ΕΚΤ θα λάβει απόφαση για τα επιτόκια την επόμενη ημέρα, με τους αναλυτές να είναι διχασμένοι.

Δυσοίωνες οι προβλέψεις της Goldman Sachs

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να φτάσουν τα 107 δολάρια το βαρέλι το επόμενο έτος εάν οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ δεν αναστρέψουν τις περικοπές παραγωγής τους το 2024, εκτίμησε η Goldman Sachs, σημειώνοντας ωστόσο ότι η τριψήφια τιμή δεν είναι το βασικό σενάριο της τράπεζας.

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Μπάϊντεν

Η νέα συντονισμένη προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας να ωθήσουν την τιμή του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι απειλεί να μετατρεπεί σε ακόμη έναν πονοκέφαλο για τον Τζο Μπάιντεν, καθώς αλλάζει το επίκεντρο της προσπάθειας επανεκλογής του.

Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να ανεβάσει τις τιμές του πετρελαίου κινδυνεύει επίσης να ωθήσει σε ρήξη το Ριάντ και την Ουάσιγκτον, τη στιγμή που οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια ιστορική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και του βασιλείου και προσπαθούν να στηρίξουν μια συμμαχία εναντίον της Ρωσίας στη συνάντηση των G20.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities