Να πουλήσει το 10% από το μερίδιο που κατέχει στην εταιρεία IMS Nanofabrication αποφάσισε η Intel και η πώληση θα γίνει προς την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Η συναλλαγή αποτιμά την IMS σε περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Intel θα διατηρήσει την πλειοψηφία της ιδιοκτησίας της στην IMS και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Η επένδυση της TSMC πιστεύουμε ότι καταδεικνύει επίσης τον ενθουσιασμό σε ολόκληρο το οικοσύστημα κατασκευής ημιαγωγών για τη σημαντική ευκαιρία που αφορά στην IMS», δήλωσε ο αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης της Intel, Matt Poirier.

Ημιαγωγοί: Επένδυση 4 δισ. δολαρίων στη Σιγκαπούρη από την GlobalFoundries

Ερχεται η Intel Foundry Services

Η Intel δημιουργεί μια επιχείρηση κατασκευής μέσω συμβολαίων που ονομάζεται Intel Foundry Services και η οποία ανταγωνίζεται την TSMC. Ωστόσο, η TSMC είναι παλιός συνεργάτης της IMS από το 2011 – 2012 περίπου και βασίζεται στην τεχνολογία της εταιρείας, σύμφωνα με τον CEO της IMS, Elmar Platzgummer.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα φέτος η Intel πούλησε και άλλο ένα 20% που είχε στην IMS, αυτή τη φορά στην Bain Capital, με την ίδια αποτίμηση.

Η Intel απέκτησε την IMS το 2015. Η αυστριακή εταιρεία κατασκευάζει ένα εξάρτημα κατασκευής τσιπ που ονομάζεται μάσκα και είναι απαραίτητο για την επόμενη γενιά εργαλείων λιθογραφίας. Ο λεγόμενος εξοπλισμός ακραίας υπεριώδους ακτινοβολίας “υψηλού ΝΑ” είναι απαραίτητος για να συνεχιστεί η παραγωγή γρηγορότερων τσιπ.

«Καθώς η βιομηχανία πήγε στο EUV (σ.σ. η ακραία υπεριώδης λιθογραφία – EUV- είναι μια τεχνολογία οπτικής λιθογραφίας που χρησιμοποιείται σε διατάξεις κατασκευής ημιαγωγών για την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων IC), έμεινε μόνο μία τεχνική λύση για τη γραφή της μάσκας και μια μάσκα είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την κατασκευή τσιπ», είπε ο Platzgummer.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές