Στην καρδιά της ΔΕΘ και φέτος ο ΟΤ μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, αλιεύει ειδήσεις, παρεμβαίνει, δίνει βήμα σε οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες, θέτει ερωτήματα, αναζητά λύσεις.

Με την 87η ΔΕΘ να πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα που μετρά πληγές από τη φονική κακοκαιρία Daniel και σε κρίσιμη καμπή για την οικονομία ο ΟΤ εκπέμπει για 2η μέρα ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις πολιτικών στελεχών και σημαντικών οικονομικών παραγόντων επιχειρεί μια πρώτη ανάλυση των εξελίξεων φωτίζοντας κρίσιμες πτυχές για την επόμενη ημέρα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Δείτε live όλα όσα συμβαίνουν στο περίπτερο του ΟΤ

18:10 Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας. Καλό σας απόγευμα!

18:09 Σε αυτό το σημείο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας. Το OT Forum ζωντανά από την 87η ΔΕΘ θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αναλυτικό ρεπορτάζ για όσα συνέβησαν σήμερα, στη 3η μέρα του OT Forum, θα βρείτε στο ot.gr

18:08 Ολοκληρώθηκε η παρουσία του κ. Κορομηλά στο πάνελ του OT Forum από την 87η ΔΕΘ.

17:54 Ο κ. Κορομηλάς παρουσίασε μια πρόταση λέγοντας ότι μπορούν να αφαιρούνται από το εισόδημα οι δαπάνες και μετά να φορολογούνται οι πολίτες. Πρακτικά τόνισε ότι χρειάζεται αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος το οποίο θα χτυπά την φοροδιαφυγή.

17:50 «Οι κυρώσεις για όσους δεν έστειλαν τα δεδομένα ενώ έκοψαν αποδείξεις πρέπει να επανεξεταστούν» τόνισε ο κ. Κορομηλάς και πρόσθεσε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να παραμείνει στην ατζέντα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο φοροτεχνικός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχουν λεφτά που δεν εμφανίζονται στα φορολογικά έσοδα.

17:48 Στο πάνελ ο φοροτεχνικός και συνεργάτης του ΟΤ, Γιώργος Κορομηλάς.

17:45 Αναφορικά με τη φοροδιαφυγή σημείωσε ότι «είμαστε εναντίον της φοροδιαφυγής αλλά πρέπει να βοηθήσει το κράτος για να οργανωθεί καλύτερα η κοινωνία», σημείωσε  ο πρόεδρος της ΒΕΘ.

17:40 Ερωτηθείς ο κ. Καπνοπώλης για το τι περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη τόνισε πώς «θα πρέπει να δώσει την ανάλογη δυναμική στις τράπεζες. Να είναι η λύση και όχι το πρόβλημα».

17:33 «Χρειαζόμαστε περισσότερες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

17:28 Στον οδικό τουρισμό, στην εφοδιαστική αλυσίδα και ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης  αναφέρθηκε ο κ. Καπνοπώλης.

17:23 Στο πάνελ του ΟΤ αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης

16:57 Επιστρέψαμε στο studio του ΟΤ στην 87η ΔΕΘ..

16:46 Πάμε σε ένα διάλειμμα…

16:38 Για το Cinobo η συνδρομή είναι 8,99 τον μήνα ενώ η start up δίνει και δωρεάν εισιτήρια για το σινεμά. «Πετύχαμε να είμαστε το συνώνυμο του ποιοτικού σινεμά στην Ελλάδα», σημείωσε η CEO του Cinobo.

16:34 Αναφορικά με τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης, η κα Μπεχτσή σημείωσε ότι φέτος η πλατφόρμα θα λανσάρει την ετήσια συνδρομή ενώ απώτερος στόχος είναι το Cinobo να καταστεί συνώνυμο του ποιοτικού σινεμά στην Ευρώπη, καθώς και η είσοδος στην παραγωγή ταινιών.

OT FORUM – Δάφνη Μπεχτσή (Cinobo): Η CEO του ελληνικού Netflix

16:33 «Παίζονται ταινίες σε φεστιβάλ και αντί να εξαφανίζονται», τόνισε η κ. Μπεχτσή και τόνισε ότι αποφασίσαμε να τις φέρουμε στο Cinobo, ενώ μέντοράς της ήταν ο πατέρας της.

16:31 Το Cinobo είναι το ελληνικό Netflix

16:29 Στο πάνελ η CEO Cinobo Δάφνη Μπεχτσή

16:22 Για τις θέσεις εργασίας ο CMO τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε developers στην αγορά και τόνισε ότι «ξεκινήσαμε με δικά μας κεφάλαια και αναζητούμε χρηματοδότηση».

16:17 Η υπηρεσία προσφέρει στους πελάτες, όπως αναφέρει ο κ. Γκίνης, άνεση, αισθητική και εξυπηρέτηση, ενώ προσφέρουμε πάνω από 1.500 καταλύμματα.

16:12 Η Vivestia είναι μια πλατφόρμα για διακοπές πολυτελείας με virtual reality. Μέσω της πλατφόρμας μπορεί κάποιος να «περπατήσει μέσα σε ένα σκάφος ή ένα σπίτι» και να δει φωτογραφίες από τους χώρους.

OT FORUM – Ανδρέας Γκίνης: Κάθε start up δημιουργείται από ένα πρόβλημα

16:09 Στο πάνελ ο CMO Vivestia Ανδρέας Γκίνης

16:08 Επιστρέψαμε στο περίπτερο του ΟΤ στην 87η ΔΕΘ

15:57 Πάμε σε ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα…

15:50 Δεν παρέλειψε, όμως η διευθύντρια ερευνών της διαΝΕΟσις να τονίσει ότι η βιομάζα του δάσους μπορεί να αποφέρει έσοδα στους κατοίκους της περιοχής. Το μοντέλο της βορείου Ευβοίας, όπως αναφέρει η κ. Μακαντάση θα μπορεί να εφαρμοστεί και στη Θεσσαλία.

OT FORUM – Μακαντάση (διαΝΕΟσις): Το μοντέλο της Β. Εύβοιας μπορεί να είναι «πιλότος» για τη Θεσσαλία

15:44 Αναφορικά με τη βόρειο Εύβοια μετά και τις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το στοίχημα είναι η βιωσιμότητα, ενώ η κ. Μακαντάση είπε ότι «το μοντέλο αυτό θα μπορέσει να είναι πιλότος για άλλες περιοχές».

15:36 Η κ. Μακαντάση αναφέρεται στις μελέτης που κάνει η διαΝΕΟσις, στον ρόλο και στο αποτύπωμα των ερευνών. Κάναμε μελέτες για τη βόρειο Εύβοια και την ανασυγκρότησή της περιοχής και πρόσθεσε ότι οι μελέτες για τις πυρκαγιές πρέπει να έχουν στόχο την τριπλή αειφορία.

15:34 Επεσήμανε πως η διαΝΕΟσις έχει εκπονήσει πάνω από 100 μελέτες που αφορούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το δημογραφικό, τις οικονομικές ανισότητες, τη φτώχεια κ.λπ

15:32 Στο πάνελ η διευθύντρια ερευνών της διαΝΕΟσις, Φαίη Μακαντάση

15:20 Ερωτηθείς για την απόφαση του Τσίπρα είπε κατηγορηματικά ότι «δεν έπρεπε να φύγει»…

15:19 Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη, ο κ. Γιαννούλης σημείωσε ότι «ο θόρυβος δεν είναι αναγκαία συστατικό του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι αυτό δεν αποτελεί ευθύνη αποκλειστικά του κ. Κασσελάκη.

OT FORUM – Χρήστος Γιαννούλης: Ο Τσίπρας δεν έπρεπε να φύγει από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

15:17 Αναφερόμενος στη σύγχρονη – κατά την οπτική του – ταυτότητα της Αριστεράς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι οι αγώνες των μεταπολεμικών δεκαετιών σήμερα μεταφράζονται στον αγώνα του «εμείς» ενάντια στο «εγώ». «Αν δεν συναντηθεί το εγώ με το εμείς, οδηγείσαι νομοτελειακά και σε διασπάσεις», είπε.

15:11 Όποιος κι αν εκλεγεί θα τον στηρίξω ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο βουλευτής.

15:03 Στο πάνελ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

14:52 Ώρα για διάλειμμα…..

14:50 Οι επιπτώσεις στην οικονομία, την αγροτική παραγωγή, τις υποδομές και το εμπόριο από τις πλημμύρες στους νομούς της Θεσσαλίας, καθώς και η κλιματική και ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, οι φορολογικές και εργασιακές μεταρρυθμίσεις, οι συντάξεις και τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών αναμένεται να βρεθούν ψηλά στην ατζέντα της φετινής Έκθεσης.

14:35 Στον απόηχο των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Θεσσαλία από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μία ημέρα μετά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

14:28 Στο studio και ο δημοσιογράφος του ΟΤ, Γιάννης Αγουρίδης όπου αναλύει πώς θα κατανεμηθούν τα 2,5 δισ. ευρώ, τα κονδύλια που θα πάρει η Ελλάδα για τις φυσικές καταστροφές. Το κόστος για τις πλημμύρες κινείται πάνω από 4 δισ. ευρώ.

14:27 Ερωτηθείς σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο ακαδημαϊκός απάντησε πως «το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», πρόσθεσε όμως ότι προϋπόθεση είναι η ίση αντιμετώπιση ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων από την πλευρά της πολιτείας, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των δεύτερων και καθιερώνοντας αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς.

14:20 Στο ΑΠΘ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 90.00 φοιτητές και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν φοβόμαστε από τα μην κρατικά πανεπιστήμια.

14:16 Για την υλοποίηση των έργων, πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες καθυστερούν λόγω γραφειοκρατίας. Ξεκαθάρισε ότι «εάν δεν υπάρχει ΦΕΚ για κάτι δεν προχωρά».

14:13 Ερωτηθείς ο αντιπρύτανης για το αν μπορεί να βοηθήσει το πανεπιστήμιο στις φυσικές καταστροφές σημείωσε ότι μπορεί να συμβάλει σε λύσεις για τις πλημμύρες.

14:12 Στα 90 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμού του πανεπιστήμιου, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη.

OT FORUM – Στυλιανίδης (ΑΠΘ): Η πολιτική θέλει άμεσο όφελος – Η επιστήμη «βλέπει» πιο μακριά

14:05 Ο αντιπρύτανης σημείωσε ότι υπάρχουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή και πρόσθεσε ότι «μπορούμε αν υπάρξει βούληση να ψύξουμε τους πόλους της γης».

14:01 Η κλιματική αλλαγή θα δημιουργήσει νέα κρίση εκτίμησε ο κ. Στυλιανίδης.

14:00 Στο πάνελ ο αντιπρύτανης Ερευνών του ΑΠΘ, Στράτος Στυλιανίδης

13:59 Εδώ μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά, μέσα από το περίπτερο του ΟΤ, όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.

13:58 Καλησπέρα σας από το newsroom του ΟΤ. Ο Οικονομικός Ταχυδρόμος βρίσκεται για τρίτη ημέρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News