Eφοδο στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων στο πλαίσιο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με κατάχρηση της αγοράς, πραγματοποίησε η Αρχή Οικονομικού Εγκλήματος της Σουηδίας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Σκανδιναβίας, το οποίο ανήκει και λειτουργεί από τη Nasdaq Inc., τέθηκε στο στόχαστρο επειδή υπήρχε «ανάγκη για πληροφορίες από τη Nasdaq», δήλωσε τηλεφωνικά ο εισαγγελέας Πόντους Χάμιλτον.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εν αναμονή της ΕΚΤ

Κατάχρηση αγοράς

Ο Χάμιλτον δήλωσε ότι η ίδια η Nasdaq δεν βρίσκεται στο μικροσκόπιο και ότι «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο». Εάν απαγγελθούν κατηγορίες, οι αποφάσεις της δικαιοσύνης αναμένονται σε ένα χρόνο από τώρα πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας, επιβεβαίωσε επίσης, ότι πραγματοποιήθηκε ένας γύρος ανακρίσεων ενώ η αστυνομία επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Nasdaq στο Frihamnen της Στοκχόλμης.

Η Αρχή Οικονομικού Εγκλήματος της Σουηδίας, Ekobrottsmyndigheten, είναι μια ειδικά διορισμένη μονάδα που καταπολεμά το οικονομικό έγκλημα. Σε περίπτωση καταδίκης, οι ποινές για κατάχρηση αγοράς και παράνομη δράση προσώπων που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες κυμαίνονται από 6 μήνες έως το μέγιστο 6 έτη σύμφωνα με την νομοθεσία της Σουηδίας.

«Η αστυνομία έχει έρθει σε επαφή μαζί μας σχετικά με μια ευρύτερη έρευνα που διεξάγε», δήλωσε τηλεφωνικά ο Erik Gruvfors, εκπρόσωπος Τύπου του Nasdaq Stockholm. «Συνεργαζόμαστε μαζί τους και δεν έχουμε να κάνουμε περαιτέρω σχόλια καθώς η έρευνα συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Την είδηση της έρευνας του χρηματιστηρίου ανέφερε πρώτη η σουηδική εφημερίδα Expressen.

«Είναι σαφές ότι η έφοδος των αρχών συνδέεται με τις συναλλαγές που έλαβαν χώρα στο χρηματιστήριο Nasdaq», δήλωσε ο Χάμιλτον στην εφημερίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης