Ανοδο έναντι του δολαρίου μετά από χαμηλό τριμήνου παρουσιάζει το ευρώ την Πέμπτη, καθώς η προσοχή στρέφεται στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τον καθορισμό των επιτοκίων, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν άλλαξαν τις εκτιμήσεις των αγορών για μια παύση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.

Το γεν ενισχύθηκε από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών, καθώς η μείωση των μακροπρόθεσμων αποδόσεων του Δημοσίου αφαίρεσε κάποια στήριξη για το αμερικανικό νόμισμα.

Ιαπωνία: Ρεκόρ αγοράς διεθνών ομολόγων

Βγαίνει από το χαμηλό τριμήνου το ευρώ

Το δολάριο Αυστραλίας κινήθηκε ανοδικά, στη συνέχεια υποχώρησε, μέχρι να πάρει ξανά την ανιούσα, καθώς οι traders δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν τι σημαίνουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας για τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ – ο οποίος μετρά το νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι ομολόγων του στις ανεπτυγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του γεν – υποχώρησε κατά 0,16% στο 104,56 στην Ασία.

Το ευρώ κινείται θετικά κατά 0,21% στα 1,07515 δολάρια, συνεχίζοντας την άνοδό του από το χαμηλό της προηγούμενης εβδομάδας στα 1,0686 δολάρια.

Το δολάριο διολίσθησε κατά 0,22% στα 147,105 γεν, υποχωρώντας από το υψηλό της προηγούμενης εβδομάδας κοντά στα 147,875 γεν.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω, κατά 1,3 μονάδες βάσης (μ.β.) στο 4,235%  στις συναλλαγές της Πέμπτης, επεκτείνοντας την πτώση κατά 1,6 μ.β. από την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν επίσης κάποια στιγμή εκτινάχθηκε σε ανώτατο επίπεδο τριών εβδομάδων στο 4,352%.

Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,6% τον προηγούμενο μήνα, η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2022, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο, ο πυρήνας του πληθωρισμού, ο οποίος απασχολεί περισσότερο τη Fed, καθώς αφαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε σε 4,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο από 4,7% τον προηγούμενο μήνα.

Σιγουριά για παύση από την Fed – Εν αναμονή της ΕΚΤ

Οι έμποροι παραμένουν σχεδόν βέβαιοι ότι η Fed θα διατηρήσει και πάλι σταθερά τα επιτόκια στις 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την τιμολόγηση των αγορών. Οι πιθανότητες για μια αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας μέχρι το τέλος του έτους όμως, ανέρχονται σε περίπου 40%.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχήματα για μια αύξηση από την ΕΚΤ αργότερα την Πέμπτη βρίσκονται σε πιθανότητα περίπου 60% επί του παρόντος, ενισχυμένα εν μέρει από μια έκθεση του Reuters ότι η Ευρωπαίκή Κεντρική Τράπεζα αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από το 3% το επόμενο έτος, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο του 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές