Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα μειώσει το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως αποθεματικά για δεύτερη φορά φέτος, προκειμένου να βοηθήσει να διατηρηθεί η ρευστότητα άφθονη και να στηρίξει την εκκολαπτόμενη οικονομική ανάκαμψη.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) δήλωσε ότι θα μειώσει τον συντελεστή υποχρεωτικών αποθεματικών (RRR) για όλες τις τράπεζες από τις 15 Σεπτεμβρίου, εκτός από εκείνες που έχουν ήδη εφαρμόσει συντελεστή αποθεματικών 5%, όπως αναφέρει το Reuters.

Κίνα: Αντιμετωπίζει μια χαμένη δεκαετία;

Η κίνηση αυτή ήρθε, αφού η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αγωνίζεται μετά την αποτυχία της να ανακάμψει από την πανδημία.

Για να στηρίξει την οικονομία, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την τόνωση της ζήτησης κατοικιών.

Υποβάθμιση του τομέα ακινήτων

Εν τω μεταξύ, σε μείωση των προοπτικών του τομέα ακινήτων της Κίνας, που πλήττεται από την κρίση, σε αρνητικές από σταθερές, προχώρησε την Πέμπτη η Moody’s, επικαλούμενη τις προκλήσεις της οικονομικής ανάπτυξης, οι οποίες, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, θα εξασθενήσουν τις πωλήσεις παρά την κυβερνητική στήριξη.

Η Moody’s ανέφερε ότι αναμένει οι πωλήσεις να μειωθούν κατά περίπου 5% κατά τους επόμενους έξι έως 12 μήνες στην Κίνα και ότι ο αντίκτυπος των κυβερνητικών μέτρων για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων πιθανότατα να μην είναι αρκετός για να αλλάξει την κατάσταση, σύμφωνα με το Reuters.

Η υποβάθμιση των προοπτικών έρχεται εν μέσω μιας σειράς χρεοκοπιών. Στο επίκεντρο της κρίσης βρίσκεται ο όμιλος China Evergrande Group, ο πιο υπερχρεωμένος κατασκευαστής ακινήτων στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή