Για τη δραστηριότητα της Cocoon Modules στον τομέα της καινοτόμου κατασκευής μίλησε ο Κωνσταντίνος Σουβατζόγλου, operation manager της εταιρείας, στο ΟΤ Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Όπως εξήγησε, στο επίκεντρο της δραστηριότητας της εταιρείας βρίσκεται η τροποποίηση εμπορευματοκιβωτίων (containers) τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς και πλέον βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους, με σκοπό τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.

«Ο τομέας των κατασκευών ευθύνεται για το 40% της έκκλησης διοξειδίου του άνθρακα. Εμείς ερχόμαστε να αλλάξουμε αυτήν τη μεθοδολογία χρησιμοποιώντας την κυκλική οικονομία ως κέντρο του business model μας», είπε ο κ. Σουβατζόγλου, δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας της εταιρείας.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των containers, όπως είπε o ίδιος, είναι αφενός η αντοχή του υλικού σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, η αντισεισμικότητα της τελικής κατασκευής και οι διαστάσεις τους που επιτρέπουν τη μεταφορά σε ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία φτιάχνει μονάδες των 30 τ.μ. και 15 τ.μ., αλλά και σπονδυλωτές κατασκευές που επιτρέπουν να φτιαχτούν κτήρια 120 τ.μ., βίλες, ακόμη και ξενοδοχειακές μονάδες.

Στόχος είναι η κατασκευή κτηρίων με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα τόσο κατά την κατασκευή όσο και σε όλη τη διάρκεια ζωής τους, τόνισε. Αυτό επιτυγχάνεται κάνοντας χρήση συσκευών χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και πολύ καλής μόνωση, την οποία χαρακτήρισε «κλειδί» για την επιτυχία του στόχου.

Ένα ακόμη «πράσινο» χαρακτηριστικό είναι η πολύ χαμηλέ θεμελίωση, που σημαίνει πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στην Ελλάδα, όπως είπε, το νομικό πλαίσιο απαιτεί κανονική άδεια κατασκευής. Όσο για το κόστος τους, για μια εξοχική κατοικία οι τιμές ξεκινούν από 1.700 ευρώ το τ.μ. με παράδοση σε 4 μήνες.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασίες με τη Μέση Ανατολή και με τη Σαουδική Αραβία, όπου γίνονται mega city projects, σημείωσε ο κ. Σουβατζόγλου, ενώ ήδη πραγματοποιούν εξαγωγές έτοιμων κατασκευών στην Αμερική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News