Άλλο ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας, δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Oleksandr Kubrakov. Πρόκειται για το πέμπτο πλοίο που απέπλευσε μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία ασφαλούς διέλευσης για τα πλοία μεταφοράς σιτηρών.

ΕΕ: Τέλος η απαγόρευση εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία

Ο Kubrakov δήλωσε ότι το πλοίο Puma, το οποίο εισήλθε στο λιμάνι στις 19 Φεβρουαρίου 2022 και δεν μπορούσε να αναχωρήσει από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία λίγες ημέρες αργότερα, έφυγε από την Οδησσό με 14.000 τόνους κραμβόσπορου και 16.000 τόνους μετάλλου.

Ο βουλευτής Oleksiy Honcharenko δημοσίευσε φωτογραφίες του πλοίου καθ’ οδόν, λέγοντας ότι είχε εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα, αν και το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα την ημερομηνία ή την τοποθεσία.

Ο ανθρωπιστικός διάδρομος

Το Puma είναι το πέμπτο πλοίο που εγκαταλείπει το λιμάνι της Οδησσού από τότε που η Μόσχα αποσύρθηκε από τη συμφωνία εξαγωγής σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ τον Ιούλιο και απείλησε να αντιμετωπίσει όλα τα πλοία ως δυνητικούς στρατιωτικούς στόχους.

Σε απάντηση, η Ουκρανία ανακοίνωσε έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» που αγκαλιάζει τις δυτικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας κοντά στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Τέσσερα πλοία που είχαν κολλήσει σε ουκρανικά λιμάνια κατά τη διάρκεια της εισβολής έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να χρησιμοποιήσουν τον διάδρομο για να φύγουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Το Μάνατζμεντ του αύριο – To νέο βιβλίο του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη
Επικαιρότητα |

Το Μάνατζμεντ του αύριο - To νέο βιβλίο του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη

Το εγχειρίδιο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με τις επιστήμες του μάνατζμεντ, των αποφάσεων, αλλά και σε στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών

Μέση Ανατολή: Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Επικαιρότητα |

Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ

Αμερικανικές και ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποφάσιαν να παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ εξαιτίας των συρράξεων στην περιοχή.