«Μια κυβέρνηση αρίστων, όπως θέλει να λέει ότι είναι η ΝΔ, πρέπει να σκέφτεται “πριν πεινάσει”». Αυτό είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο OT Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι στην περίπτωση των πυρκαγιών και της θεομηνίας στη Θεσσαλία δεν μερίμνησε ώστε να υπάρχει η απαραίτητη πρόληψη σε επίπεδο συντονισμού όλων των δομών, μηχανημάτων, ανάθεσης αρμοδιοτήτων ώστε κάθε δομή να γνωρίζει τι θα κάνει, η κοινωνία να είναι σε ετοιμότητα. «Δεν είναι λογική το “αν έχω αρκετά πυροσβεστικά ας πάρει φωτιά, εγώ θα τη σβήσω”».


Ακόμη, όσον αφορά τα χρήματα από την ΕΕ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος από αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι χρήματα που δεν απορροφήσαμε ως χώρα και θα τα χάναμε ή θα πήγαιναν στο ΕΣΠΑ.

«Έχει χαθεί η μπάλα. Έχουμε μια κυβέρνηση αποσυντονισμένη, μια κυβέρνηση που αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται. Ο κ. Μητσοτάκης ίσως νιώθει πολύ σίγουρος για τον εαυτό του. Στην πολιτική, όμως, όσο περισσότερο νιώθεις έτσι, τόσο πιο αλαζόνας και πιο ευάλωτος γίνεσαι», σχολίασε καυστικά ο κ. Γερουλάνος.

Σε σχέση με το νέο ειδικό τέλος για τις φυσικές καταστροφές, ο Παύλος Γερουλάνος σχολίασε πως, αναμένοντας τις λεπτομέρειες από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έχει σημασία ένα τέτοιο ποσό «να το πάρουμε από τους σωστούς ανθρώπους και να κατευθυνθεί στους σωστούς σκοπούς», προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Θεσσαλίας είναι αναγκαίος ο μακρόπνοος σχεδιασμός.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πολιτικό πεδίο, ο κ. Γερουλάνος εξέφρασε την πεποίθηση πως το ΠΑΣΟΚ έχει προοπτική να πάρει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, «εάν συνεχίσουμε και γίνει γνωστό στον κόσμο το είδος της αντιπολίτευσης που ασκούμε».

Σε ό, τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «η γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει τελείως σε αυτή την εσωκομματική αντιπαράθεση», κάνοντας λόγο για «πολύ ενδιαφέρουσα μετάβαση από αριστερογενές κόμμα, σε προοδευτικό κόμμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News